Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez a mondat mit jelent pontosan?

Ez a mondat mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés

Egy ingatlan hirdetésénél láttam ezt leírva, és nem értem pontosan, hogy mit jelent.

"Az ingatlan ügyvédi megosztással rendelkezik mivel osztatlan közös tulajdon, nincs megalakulva társasházként."

A segítséget előre us köszönöm!

2023. dec. 17. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tarsashaz de meg van osztva.
2023. dec. 17. 23:05
 2/11 A kérdező kommentje:

[link]

Erről a hirdetésről lenne szó egyébként, és gyanúsan olcsó, azért kérdezem.

2023. dec. 18. 00:06
 3/11 anonim válasza:
100%
Ahhoz, hogy társasház legyen, szükséges a társasház alapító okirat, ami ebben az esetben nincsen, így ügyvéd előtt lett lefektetve a megosztása az ingatlannak, ettől osztatlan közös tulajdon.
2023. dec. 18. 00:20
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Hátránya nem igen van általában, a közös javítások így problémásabbak lehetnek.

A rezsi keretre érdemes rákérdezni, 1 háznak vagy társasháznak nézi e a szolgáltató.

2023. dec. 18. 05:44
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Eladáskor problémás, mivel nincs saját helyrajzi száma, a szomszéddal/szomszédokkal közös a helyrajzi száma.

Ezért olcsó.

2023. dec. 18. 08:44
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Összefoglalva a fentieket felejtős a dolog,ha nyugodtan szeretnél aludni.
2023. dec. 18. 10:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Pedig erősen gondolkodtam azon, hogy megvegyem.
2023. dec. 18. 11:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát ez eléggé rendezetlen ingatlan. Ez csak akkor éri meg ha biztosan tudod, hogy a másik része is eladó lesz vmikor és meg tudod venni. Sógorom ilyet vett Sopronban, nagyon elkerekedett a szemünk, tulajdonképp 1/2-ed tulajdoni hányadot vásárolt..
2023. dec. 18. 12:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Konyhában a gázkazán? Felejtsd el. Csak a probléma lehet az ilyen osztatlan közös tulajdonnal
2023. dec. 18. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon beleszerettél és régóta a piacon rohad, akkor esetleg kötnék előszerződést, hogy amennyiben megcsinálják a társasházzá alakulást, akkor megveszed.

Én olyan kétlakásos társasházi lakást vettem, ahol ugyan volt társasházi alapító okirat, a lakásom önálló helyrajzi számon volt, viszont a mérőórák nem voltak szétválasztva.

Mivel már jó ideje hirdették, ezért belementek a következőbe:

- 10% foglaló ügyvédnél, előszerződés megkötése: ebben kikötöttük, hogy minden mérőórát külön megcsinálnak, áram, víz, gáz. A víz tartott legtovább, ez 3 hónap volt, én ráértem.

- amikor szóltak hogy minden tiszta, akkor ellenőriztem mindent a szolgáltatóknál, és nullás órákkal, rendes szerződéskötés, teljes vételár kifizetése.

Elhúzódott, de nem akartam szarakodni. Így október elején foglalóztam, március közepén volt nálam a kulcs.

2023. dec. 18. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!