Ez a mondat mit jelent pontosan?
Egy ingatlan hirdetésénél láttam ezt leírva, és nem értem pontosan, hogy mit jelent.
"Az ingatlan ügyvédi megosztással rendelkezik mivel osztatlan közös tulajdon, nincs megalakulva társasházként."
A segítséget előre us köszönöm!
Hátránya nem igen van általában, a közös javítások így problémásabbak lehetnek.
A rezsi keretre érdemes rákérdezni, 1 háznak vagy társasháznak nézi e a szolgáltató.
Eladáskor problémás, mivel nincs saját helyrajzi száma, a szomszéddal/szomszédokkal közös a helyrajzi száma.
Ezért olcsó.
Ha nagyon beleszerettél és régóta a piacon rohad, akkor esetleg kötnék előszerződést, hogy amennyiben megcsinálják a társasházzá alakulást, akkor megveszed.
Én olyan kétlakásos társasházi lakást vettem, ahol ugyan volt társasházi alapító okirat, a lakásom önálló helyrajzi számon volt, viszont a mérőórák nem voltak szétválasztva.
Mivel már jó ideje hirdették, ezért belementek a következőbe:
- 10% foglaló ügyvédnél, előszerződés megkötése: ebben kikötöttük, hogy minden mérőórát külön megcsinálnak, áram, víz, gáz. A víz tartott legtovább, ez 3 hónap volt, én ráértem.
- amikor szóltak hogy minden tiszta, akkor ellenőriztem mindent a szolgáltatóknál, és nullás órákkal, rendes szerződéskötés, teljes vételár kifizetése.
Elhúzódott, de nem akartam szarakodni. Így október elején foglalóztam, március közepén volt nálam a kulcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!