Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház eladásnál mennyi idő után...

Ház eladásnál mennyi idő után érdemes elgondolkodni az ár csökkentésen?

Figyelt kérdés
Közel 4 hónapja áruljuk, több érdeklődő is volt már, sokalják az árat átlagosan 20-25 %-al olcsóbban szeretnék. Családi ház falun. Kívül belül felújított 100 %-ban, új tető, parkosított udvar.
2023. dec. 8. 15:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Az eddigi érdeklődőket egyébként felhívhatod egymás után és mindegyiknek azt mondod, hogy az árat 10%-kal lejjebb viszed, és hogy az összes idáig lévő érdeklődőnek most jelzel / jeleztél efelől. Ezzel mintegy nyomást gyakorolsz rajtuk. Mert ugye egyik se látja-tudja, hogy a többi érdeklődő hogyan reagál rá. És, ha nagyon szeretnék megvásárolni a házadat (meg, ha megvan rá a pénz is, és nem csak 20-25%-kal kevesebb), akkor valószínűleg rá fog kapni közülük valaki.
2023. dec. 9. 10:40
 12/17 anonim ***** válasza:
27%

Még egy dolog jutot az eszembe: Nem tudom, hogy a házat vásároltad-e vagy örökölted. Tehát lehet, hogy nem lesz releváns, amit most írok.

Ha örökölted, akkor azt úgy kellENE értelmezni, hogy ajándék volt. Tehát a 0 Ft helyett sok-sok milliót kaptál. Én ebben az esetben valószínűleg meg lennék elégedve azzal a sok-sok millióval és nem kívánnék még további egy-két vagy nem tudom, hogy hány milliót belőle kiszedni. Bár az is igaz, hogy mondjuk egy 30 milliós ház esetében 20%-kal számolva, ez 6 M Ft-ot jelent. Ez nem csekély összeg. Egy iylen esetben már igen elgondolkodtató, hogy várok-e tovább, akár még 1 évet is. 1 év alatt az átlagkeresetű ember nem igen szerez 6 M Ft-ot...

Persze neked kell mérlegelni, hogy mi a fontos, hogy tudsz-e várni vagy semmiképpen sem tudsz és most azonnal kell a pénz. De nem úgy néz ki, hogy ez áll fenn, mert akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést, tehát tudsz várni. A kérdés csak az, hogy mennyit. És még egyszer: Gondold át, hogy reális-e az ár! Mert, ha nem reális, akkor hiába vársz. A ház öregedni és értéktelenedni fog az évek alatt.

(10-es és 11-es voltam.)

2023. dec. 9. 10:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha örökölte, akkor mivan? Az ingatlanpiac nem jótékonysági intézmény, annyiért adja el az eladó, amennyiért akarja, ha pedig nem sürgős neki az eladás, akkor kivárhat addig ameddig csak akar.
2023. dec. 25. 18:52
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Én a helyedben várnék vele egy fél évet, amíg beindul az új babavárós, CSOK-os mizéria legalább, vagy 1 évet, mikor már nem fog annyit fizetni az állampapír és mindenki ismét menekít mindent ingatlanba.
2023. dec. 25. 18:53
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

"beindul az új babavárós, CSOK-os mizéria legalább, vagy 1 évet, mikor már nem fog annyit fizetni az állampapír"

Miért? Akkor is Ukrajna Kárpátaljai területén marad az ingatlan! Arra meg nem jó a csok...

2023. dec. 25. 20:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Oh, azt a részt nem olvastam a komment folyamban, azt hittem belföldi.
2023. dec. 25. 22:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Jól határozd meg az árat, akkor 1 héten belül eladható. Nekem 2%-ot alkudtak és 5 nap alatt elkelt az ingatlanom. Ennyi az egész. Szeretnéd hirdetni évekig, akkor tegyél rá egy 25-30%-ot.
2023. dec. 26. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!