Lakásvásárlás,egymásba nyíló szobák,vagy külön bejáratú szobák?
Lakásvásárlás előtt állok.
Egyedül költöznék 1,5-2 szobás lakásokat nézegetek(nappali,háló)
Sok olyan lakás látok aminek a szobái egymásba nyílnak,a nappaliból lehet átmenni a hálószobába.
nem tudom hosszú távon,melyik lenne a praktikusabb...
egymásba nyíló szobák, vagy a külön bejáratú szobák.
Ha a nappaliból nyílik a szoba azzal nincs gond. De ha a nappalit is szeretné valaki azt a szobát is maga lakni, használni, akkor nem jó.
Pl. egy amerikai konyhás nappali van - ami most nagy divat - akkor pont az a középpont, helytakarékos ha nincs felesleges folyosó, onnan nyílnak a szobák. Vagy 2 embernek a kis lakásában is jó ha a konyha mellett a nappali van, annak végéből még nyílik külön hálószoba.
De ha utána a szülők laknának a nappaliban, a gyerek még a szobában, akkor már nem működik a nappaliból nyíló szoba, azzal valakinek a hálószobája átjáró lesz.
Teljesen lakástól, helyzettől függ. Sógoroméknak a nappaliból nyílik a két hálószoba, tökéletes nekik. 2 felnőtt+1 gyerek.
Ezt neked meg kell kérdezned?
Amelyik szoba átjáró, az nem használható ki rendesen. Gyakorlatilag egy szobával kevesebb van. Nappalinak jó, könyvet, ruhát egyebeket tárolni jó, remek helye lesz ott a karácsonyfának, de aludni, elvonulni senkinek sem lesz alkalmas.
Mindenképp külön bejáratú, kivéve persze, ha biztos vagy benne, hogy egyedül szeretnél mindig maradni, akkor jók lehetnek az egymásba nyíló szobák is.
De még ketten, párral is már a külön nyíló szobák jobbak, több embernél pedig végképp.
14 éves koromig a nagy szülőknél laktunk. Az én szobám egy folyosó volt, ami régen előszoba volt csak csináltak még egy bejáratot, de az ajtó maradt. Én keresztül mentem a szüleimen, a nagynéném pedig a szüleimen és rajtam. De szerettem...
Majd elköltöztünk egy 2 szoba nappalis házba. A szobák külön bejáratúak voltak. 1x1 réteg gipszkartonból csináltuk 50 mm kőzetgyapottal, mert már nem fértek volna be az ágyak 2x2 réteggel :))
A normál beszéd hangerő nem hallatszott át, meg a tv hangja sem
A mostani házamnak is könnyűszerkezetesek a szobák falai, csak vastagabbak. A tévét 100/20 szoktuk nézni, 100/50 nél hallani némi dörmögést. De ez sem a falon jön át, ha nem a küszöbök alatt.
Mert hiába a drága jó fajta cpl ajtó gumi tömítésekkel, ha nincs küszöb, mert az a "divat" (én is így kértem). 6-7 mm üres tér van az ajtók alatt és ott megy körbe a házon a hang.
De erre is megvan megoldás: automata küszöb. Így, ha lesz gyerek akkor rakatot ilyeneket a szoba ajtókra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!