Szerintetek egy húsz éves vegyen fel hitelt és vegyen egy lakást, vagy várja meg amíg 25-30 éves korában összeköltözzön a párjával és addig fizessen albérletet?
Egyénfüggő, nekem korainak tűnik, de van akik kb ott élik le az életüket, ahol vették az első lakast.
Én főiskola alatt, után laktam vagy 10 albérletben 35 éves koromig.
És éltem 4 városban. Ha jól számolom, és ezt nem is bánom, unalmas lett volna ugyanott leélni az egészet.
Én albérletre szavazok, de az is igaz, hogy én 10 éve 30e Ft ért bérletem szobát Budapesten, nem ami most van, hogy 100e Ft.
Ilyen árak mellett elég szorongás lehet albérletet fizetni.
Régi fejjel albira szavaznék, árakat látva lehet racionálisabb a lakasvasar
Ha van önerőd, akkor mindenképp érdemes, a törlesztő sem drágább, mint a bérleti díj (egész lakás esetén).
Mire oda kerülsz, hogy a pároddal közös lakást vennél, az nem 2 év lesz...
Addig meg lehet azz, hogy béreltek egy nagyobbat, a sajátot (vagy sajátokat) meg kiadjátok.
Azért ahhoz, hogy ezen érdemes legyen gondolkodni két dolog kell, ami 20 évesen a többségnek nincs:
-önerő (ami a mostani árak mellett jó néhány millió forint)
-akkor fizetés, ami elegendő a banknak (jellemzően a fizud 35-40%-a lehet max a törlesztő).
20 évesen hitel, pláne a mai kamatok mellett nagyon-nagyon rossz ötlet.
Albérletnek sincs értelme, hacsak nem távol költözöl.
Nem az ördögtől való a szülőkkel élni. Képzeld, én 30 éves koromig a szülőkkel éltem és bizony 2 évig a párom is velünk élt, utána vettünk saját lakást. Nincs abban semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!