Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az új lakások építése totál a...

Az új lakások építése totál a nyerészkedésre megy?

Figyelt kérdés

40 nm-es lakás teljesen egybefüggő területtel, mellé egy 20 nm-es terasz, amihez tartozik egy faltól falig nyílászáró, hogy még oda se kelljen téglafalat húzni.

A nagy terasz közös a szomszéd teraszával csak van egy válaszfal a leválasztáshoz húzva.

Belső térben nincsenek válaszfalak, mert hát az emberek 40 nm-es egyterű lakásban szeretnek élni, 0 elvonulással.

Miért nem terveznek normális lakást?

Mintha egy 40 nm-es 60 milliós lakáson nem volna elég haszna a kivitelezőnek?

2023. nov. 4. 13:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert tőke és profit alapú a rendszer. A kapitalizmus ilyen. Ha jól belegondolsz, rengeteg termék a boltokban mind szar. Nincs hosszútávú tervezés; silány anyaghasználat, rossz minőség a jellemző. Néhány év, és dobd ki vegyél újat, addig úgyis szétesik, kettétörik vagy meghibásodik, javítási lehetőség igen költsédes vagy kizárt. Mindez mögé lehet a "fogyasztói társadalom" számára jól izlő (legfőkép dizájnközpontú) marketingdumát köríteni.

Építőipar ugyanez, ott még lopnak is mint az állat. Szép látványterv a vevő számára mint a marketing fő része. A praktikusságot és az élhetőséget nem vizsgálja senki. Minimálkövetelményeknek épp megfelel a jogszabályok és a szabványok szerint és pont.

2023. nov. 4. 22:32
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
Mert itthon vadkapitalizmus van és nincs szigorú szabályozás, az építtetőt csak addig érdekli az ügy, amíg be nem folyik a pénz, az nem érdekli, hogy élhető is legyen. A panelokat még úgy tervezték, hogy a 35 nm-esek is 1,5 szobásak legyenek vagy ha egy lakótelepet megnézünk, akkor jó nagy terek vannak a házak között. Megnézel egy mostani lakótelepet, olyan mint valami dél-kelet ázsiai kaptár, át lehetne ugrani a szemközti lakóház erkélyére. Ez egyszerűen nem szempont nekik és a szigorú állami szabályozás pedig hiányzik.
2023. nov. 4. 23:21
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
#12 Már az újépítésű családi házakat is egymás nyakára építik. Kész őrület...
2023. nov. 4. 23:23
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Te ingyen dolgozol? Nyilván nem... nyilván azért épít lakást mert haszna van rajta
2023. nov. 5. 07:47
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

A kérdésre kaptál elég választ és talán a többség válaszát érdemes átgondolni. Azonban én is szoktam ezen csodálkozni, szó se róla, mármint azon, hogy mit el nem próbálnak kérni az eladók... persze én ezen inkább röhögni szoktam, mint sem zsörtölődni! Egy 4000 fős kisvárosban élek, ami ma már meg sem kaphatná ezt a titulust ugyebár. Az árak itt helyben a vicc kategória, olyan árak vannak, hogy a saját házamért, ami meglátásom szerint reálisan kb. 25M-t ér, simán elkérnek 40-45M forintot és van is rá vevő! A tanyám (egy hétvégi ház, egy nagyobb telken) meg meglátásom szerint reálisan 5M forintot ér, de a környéken hasonló kaliberű ingatlan nincs 10M forint alatt! A reális árat én az átlag fizetésekhez mértem, szóval hogy ezért a pénzért mennyit kell izzadni! Viszont ha eladnék, akkor nyilvánvalóan nem vagyok hülye, a tanya 10-ért lenne meghirdetve, a ház 45-ért!

Szóval, hogy nyilván van olyan, amin csodálkozol, amit nem értesz hogy kérhetnek el érte ennyit, attól még ha van rá vevő, akkor el is kérhettek azért annyit, amennyit! Nincs min háborogni, a felháborodásodat nem értem csupán... Én pl. azt sem értem, hogy ebben a 4000 fős kisvárosban (tanyaközpont inkább) miért akarna bárki is lakásban lakni? Közben meg az utóbbi pár évben 3 vagy 4 új társasház épült. Szóval én azt sem értem, hogy egy kertesházas környezetben, egy kisvárosban miért akarna bárki is lakásban lakni, de az épült lakásokat azelőtt eladták, hogy az teljesen elkészült volna, azaz kereslet volt rá, hozzáteszem olyan áron, amiért lakható kertesházat is kaptál volna helyben! Azonban nem állok neki ezen zsörtölődni, hogy nyerészkedett az építő... nonszensz lenne, meg miért is tenném, mi közöm hozzá? Nyilván azért építette, hogy nyerjen rajta!

2023. nov. 5. 10:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Én azt tartom szomorúnak, hogy az emberek nem tudják már megkülönböztetni a nyerészkedést a nyereség termelésétől. Nem, nem ugyanaz a kettő. Úgy is lehet lakóházakat építeni, hogy az épület építése nem csak azon egy, szentségesített szempont mentén zajlik, hogy az építtető cég tulajai a lehető legnagyobb hasznot szedjék ki a minőség, az élhetőség, a látvány stb. kárára.

Mintha elfelejtették volna az emberek, hogy mit jelent az, hogy több szempont érvényesül egy beruházásnál, olyan szempontok, amelyek mások, mint a színtiszta profit, ami aztán egy tulajdonosi réteg zsebében landol. Ébredjünk már fel, a nyerészkedés nem egyenlő a nyereség szerzéssel!!

2023. nov. 5. 10:22
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Szerinted a tégla olcsóbb vagy az ablak?

Az építőipar abból él, hogy olyan ingatlant építenek, amire igény van. Most erre van igény, így ilyet építenek. Nincs ezen mit lovagolni.

Igen, drága az ingatlan, igen, sz/r ügy. Kinek mit intézett a kormánya. Ez van, dolgozni kell, hogy meg tudd fizetni.

2023. nov. 5. 13:54
 18/20 anonim ***** válasza:
49%
De ezt honnan tudják hogy mire van igény a lakásoknál? Közvélemény kutatást végeznek? Attól hogy megveszik nem biztos hogy pont erre van igénye az átlag embernek. Az meg nem válasz hogy "akkor építs magadnak társasházat és olyan lesz amilyenre akarod"
2023. nov. 5. 18:29
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
#18: Onnan tudják, hogy ismerik a piacot. Nyilván nem fog mindenki piackutatni. De nagyon jól látszik abból, hogy milyenek a külföldi trendek, milyen lakások kelnek el gyorsan, milyen igényekkel mennek a potenciális vevők, mire van fizetőképes kereslet és miért (pl. csok) stb stb. Aki benne van, az képben van.
2023. nov. 5. 19:41
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az is nagy hiba egyébként hogy a külföldi divatot, az ottani trendet akarják ráhúzni a magyarokra. Attól, hogy külföldön egy adott divat szerint szeretnek élni, nem jelenti azt hogy az átlagmagyarnak is az tetszik... A magyar lakások, házak elosztását, elrendezését illetően a korábbi évtizedekben már kialakult egy olyan strukttúra, amely az emberek döntő részének megfelelő. Az újépítésű ingatlanok esetében is érdemes (lenne) ezt a trendet követni, nem pedig a magyarok számára életidegen és elfajult külföldi megoldásokat bekényszeríteni az otthonokba.

A kérdezőnek is bizonyára jobban inyére lenne, ha abban a 60nm-es összterületű lakásban lenne mondjuk egy nagyszoba, egy kisszoba és külön konyha saját ablakkal. Feleakkora terasz.

Ha külföldön úgy szeretnek élni hogy van egy nagy terem ahol összefolyik minden, hát éljenek. A magyarnak külön szoba kell, külön konyha, és privát tér.

2023. nov. 5. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!