Megéri most egy kisebb (1 szobás) lakást venni, ha tudom, hogy pár éven belül családot szeretnék, és el kell majd adni?
Ha otthon laksz, akkor nem biztos, de albérlet helyett szerintem megéri. Az emberek többsége nem tudja olyan jól kezelni a megtakarításait, hogy jobban járjon, mint egy ingatlannal.
Ha nagyon sok a hitel, akkor mondjuk nem biztos, hogy megéri. Ha szeretsz hobbiként tőzsdézni, akkor sem.
Akkor szerintem mindenképp. Mondják az állampapírt, de elég sok macera és mindig ott lebeg fölötted, hogy olyan szabályt hoznak, hogy ne tudd kivenni.
Ha ingatlant akarnának elvenni, polgárháború törne ki, még rendes adót sem tudnak rá kivetni (ráadásul a fideszeseknek rengeteg nagy értékű ingatlana van).
Ugyanebben a cipőben vagyunk, mi úgy döntöttünk, hogy inkább nagyobb de felújítandóbb lakást veszünk.
Először azon gondolkodtunk, hogy megleszünk egy szoba + nappalis lakásban, de ha jön a gyerek akkor 1-2 éven belül tuti, hogy el kéne adni.
Inkább ezt a felállást választottuk: közlekedő, 2 szoba, konyha, fürdő.
Így a másik szoba teljesen önálló és nem ilyen átjárószoba lesz.
Ha nincs nagy gebasz a lakással szerintem 5 évre legalább tervez az ember, mi inkább nem akarunk venni újat, ha lehet és a szomszédokkal sincs gond. Majd apránként újítgatjuk
1. Nem biztos, hogy el kell adni, lehet ki fogod adni.
2. A pénzed értékét így megőrzöd vagy növeled.
3. Szeretni akarni egy dolog, a valóság meg a másik.
4. Addigra lesz már rutinod saját ingatlannal minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!