Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri most egy kisebb (1...

Megéri most egy kisebb (1 szobás) lakást venni, ha tudom, hogy pár éven belül családot szeretnék, és el kell majd adni?

Figyelt kérdés
2023. nov. 1. 13:21
 1/9 anonim válasza:
92%
Igen.
2023. nov. 1. 13:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért?
2023. nov. 1. 13:29
 3/9 anonim válasza:
93%
Mert ez a félkegyelmű tovább szarja a CSOK-ot, ami újból ingatlanár ugráshoz vezet. Tehát I most harminc millió, az három év múlva 60 is lehet.
2023. nov. 1. 13:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon laksz, akkor nem biztos, de albérlet helyett szerintem megéri. Az emberek többsége nem tudja olyan jól kezelni a megtakarításait, hogy jobban járjon, mint egy ingatlannal.

Ha nagyon sok a hitel, akkor mondjuk nem biztos, hogy megéri. Ha szeretsz hobbiként tőzsdézni, akkor sem.

2023. nov. 1. 14:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Albérlet van most... hitelt nem vennék föl. Tőzsdézni meg nem szoktam :D
2023. nov. 1. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Akkor szerintem mindenképp. Mondják az állampapírt, de elég sok macera és mindig ott lebeg fölötted, hogy olyan szabályt hoznak, hogy ne tudd kivenni.

Ha ingatlant akarnának elvenni, polgárháború törne ki, még rendes adót sem tudnak rá kivetni (ráadásul a fideszeseknek rengeteg nagy értékű ingatlana van).

2023. nov. 1. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

Ugyanebben a cipőben vagyunk, mi úgy döntöttünk, hogy inkább nagyobb de felújítandóbb lakást veszünk.

Először azon gondolkodtunk, hogy megleszünk egy szoba + nappalis lakásban, de ha jön a gyerek akkor 1-2 éven belül tuti, hogy el kéne adni.

Inkább ezt a felállást választottuk: közlekedő, 2 szoba, konyha, fürdő.

Így a másik szoba teljesen önálló és nem ilyen átjárószoba lesz.

Ha nincs nagy gebasz a lakással szerintem 5 évre legalább tervez az ember, mi inkább nem akarunk venni újat, ha lehet és a szomszédokkal sincs gond. Majd apránként újítgatjuk

2023. nov. 1. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem biztos, hogy el kell adni, lehet ki fogod adni.

2. A pénzed értékét így megőrzöd vagy növeled.

3. Szeretni akarni egy dolog, a valóság meg a másik.

4. Addigra lesz már rutinod saját ingatlannal minden szempontból.

2023. nov. 1. 16:25
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképpen megéri, főleg ha kp-re megtudod venni. Megúszod a bérleti díjat és nyugalomban létezel. 1+1-es lakást vennék, az még egy babával is tök rendben lehet 1-2 éves koráig, így bőséggel lesz időtök megtalálni az új lakást onnantól, hogy megtudjátok, hogy érkezik a gyerkőc, nem kell rohanni.
2023. nov. 1. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!