Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy és mikor sikerült saját...

Hogy és mikor sikerült saját ingatlant venned?

Figyelt kérdés

Én 3-4 évvel ezelőtt teljesen kilátástalannak láttam a helyzetünket. Hiába tettünk a párommal minden hónapban félre, otthon laktunk mindketten, volt fundamentank, el sem tudtam képzelni hogy lesz saját otthonunk.

Végül úgy döntöttünk -mivel egybekent is szerettünk volna babát - felvesszük a babavarot. 2021-ben kezdtük el az egészet, akkor is megkaptuk, hogy jajj most nem szabad házat venni. Kevesebb, mint 27 millió forintért sikerült venni egy 100 nm-es családi házat Pest megyében, fél órára Budapesttől.

Nyilván az évek alatt alakítjuk ízlésünk szerint (falfestes, burkolat), illetve épp most szigeteljuk le, de ez a legkevesebb. Babavaro+ lakáshitel összesen 80.000 Ft havonta, egy percig sem bantuk meg.

Van egy ház, amit pár utcára innen néztünk, akkor 31 millió Ft volt. Azóta is eladó, most 61 millió forintért.

Mindezt azért írtam le, mert az egyik rokonomek is épp otthont keresnek maguknak és elképesztő áron vannak az ingatlanok, baromi nehéz az egész.

Nagyon kíváncsi vagyok a ti tortenetetekre is, mennyire volt szerencsétek, mik a tervek, hogy látjátok a dolgokat.

2023. okt. 30. 11:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
51%

Mióta tényszerűen le lett írva, hogy hülyeségeket hordott össze, érdekes nem ír már ide semmit, pedig előtte jött azzal, hogy orvost kéne keresni, meg irigyek vagyunk rá :-).

Aztán végül is csak kibukott, hogy simán ő hazudozott itt. Meg vélhetőleg más kérdés alá is szokott ilyen mesekölteményeket írni.

2023. okt. 31. 13:51
 22/28 anonim ***** válasza:
72%
Hát ha a MOL kőolajat talált a kerte alatt akkor az az államé és egy garast se kap. :)
2023. okt. 31. 14:13
 23/28 anonim ***** válasza:
Vegyenek messzebb Bp-től, vannak falvak, ahol pár millióért lehet lakáshoz-házhoz jutni. Persze fel kell újítani.
2023. okt. 31. 14:26
 24/28 anonim ***** válasza:
Én eltartottam valakit egy ingatlanért.
2023. okt. 31. 14:26
 25/28 Senior Séf ***** válasza:
30%
Az első lakást még a Kádár-korszakban vettem, az nem volt nagy kunszt.
2023. okt. 31. 16:05
 26/28 anonim ***** válasza:
Tavaly nyár végén adtuk el 9. kerületi lakásunkat 31 millióért, mindenképp házba szerettünk volna költözni, Budapesten vagy a közvetlen agglomerációban. 7 hónapig addig a férjem szüleihez költöztünk, a keresés elég sokáig tartott, mert elég nagy igényeink voltak, legalább 3 szoba, 110-140 négyzetméter. Legalább 450 négyzetméteres kert. Amennyire lehet felújított legyen. Végül Vecsésen 75 millióért tudtunk venni egy ilyet. Óriási alkuval 95 millióról indultunk, de nagyon el akarták adni. CSOK-ot, babavárót nem vettünk fel, mert csak egy gyereket akarunk és ne szabja meg nekem senki, hogy én azt mikor szüljem, így piaci kamatozású 41 milliós hitelünk van. De a fizetésünk megengedi ezt a törlesztőrészletet.
2023. okt. 31. 22:40
 27/28 anonim ***** válasza:
Papámtól kaptunk annó házat a feleségemmel,megmondta hogy xy összegért válasszunk egyet,a többit intézi.
2023. nov. 7. 18:11
 28/28 anonim ***** válasza:

13: Ilyen nagy lakásra most sincs ennyi nm-ár.

Garázzsal, az újépítésű kellett legyen, de nem építettek ekkorákat.

2023. nov. 12. 20:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!