Művelési ág alól kivett Zártkerti ingatlan esetében ha hivatalosan 25 m2 építhetek rá én pedig 40 m2 építek.?
És ezt eladom de a vevővel tudatom természetesen hogy engedély nélkül lett építve.
Milyen buktatók vannak?Nálunk kb 10/8 zártkerten nagyobb ház van mint papíron lehetne.
Ha esetleg feljelentenek akkor az egész terület után kell fizetnem büntetést jelen esetben 40 m2 vagy csak amenyivel több tehát 15 m2?Ez milyen összeget jelent?
Amíg valaki nem jelent fel, addig nem lesz vele gond.
Egyébként a hozzáépítést 10 évig el is bontathatják a büntetés mellett
De miért akarsz rá építeni, pláne szabálytalanul, ha utána úgyis eladod?
Építs rá szabályosan vagy inkább ne építs semmit, és add el úgy. Majd a vevő eldönti, épít-e rá és mekkorát.
14-es, te hülye vagy és paranoiás :D
Megszakérti. XD
Több ismerősömnek is van kiskertje, de még senki se jelentgetett senkit össze.
A kiskertek többsége lokálpatrióta közösség, nem az a jellemző rájuk, hogy egymást felnyomják, hanem segítik.
Szerintem a kommentelők java részének fogalma sincs mit ír, csak negatív sztereotípiát nyom, ami a saját fejükben születik meg, nem valós dolgokon alapul.
17.
küldenél pár alátámasztást is? mert eddig az egész csak mese
#6-os hozzászóló vagyok. Az, hogy te nem hiszed el és mesének tartod az a te dolgod, engem nem nagyon érdekel.
A szomszéd benézett a kerítésen és látta, hogy építkezés zajlik, nem tetszett neki a zaj, a munkások beszélgetése, stb. ezért jelentette be. Nyílván nem azt mondta, hogy xy négyzetméter illegális építkezés zajlik, azt nyílván a szakemberek állapították meg... Lehet, hogy nálatok más a helyzet, de a #14-es kommentelő nagyon jól összefoglalta a lehetséges okokat.
Valaki esetleg erre is válaszolna nekem?
Engedély nélküli építésnél ahol nincs tervrajz és nagyobb a ház 15 m2-el mint lehetne eladásnál lehet bármi problémám ha a vevő tud mindenröl ill a tulajdoni lapon "felépítmény"szerepelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!