Művelési ág alól kivett Zártkerti ingatlan esetében ha hivatalosan 25 m2 építhetek rá én pedig 40 m2 építek.?
És ezt eladom de a vevővel tudatom természetesen hogy engedély nélkül lett építve.
Milyen buktatók vannak?Nálunk kb 10/8 zártkerten nagyobb ház van mint papíron lehetne.
Ha esetleg feljelentenek akkor az egész terület után kell fizetnem büntetést jelen esetben 40 m2 vagy csak amenyivel több tehát 15 m2?Ez milyen összeget jelent?
Ha ilyen engedély nélküli építkezéssel házat akarsz eladni, főleg ha a banknak is köze lesz hozzá (pl. jelzálog, vagy az új tulajdonos hitelre veszi meg a házat), az mindenkinek rossz. Még egy egyszerű - engedély nélküli - terasz lebetonozásból is hatalmas gondok vannak.
Egy ilyen eladáskori telekfelmérés esetén sok gond adódhat, a papírok utólagos, gyors intézése sokba fog kerülni.
Bank nem játszik sem építésben sem eladásban
Pontos összegeket tudsz írni esetleg?Minden más szabályt betartanánk egyébként tehát szomszédtól elhagynánk a szükséges távolságot stb csak 15 m2 el nagyobb lenne a ház
Nagybátyámék most vettek házat, önerőből, de CSOK-kal, és némi hitellel megtámogatva. A tulajdonos enbör korábban az egyik ajtót odébb tette, vagy beljebb tette, ezt nem tudom. Meg a teraszt is beépítették ilyen üvegesre. Hetekig tartott az ügyintézés, oda-vissza rohangálás a papírokkal.
Persze, ha te szobákat építesz nem lepapírozva, és ez kiderül valami hatóságnak, akkor lehet pár százezer forint a büntetés. Vagy, ha eladnád, és esetleg a vevő leellenőrizteti, akkor biztos kiderül, és esetleg veled fizetteti ki a költségeket.
A vevőt természetesen tájékoztatnám a +15 m2 ről
Illetve készpénzes vevő vásárolná
Amíg a budai villák 2x akkorák és semmit se tesznek ellenük te sztem ne aggódj a zártkerten.
Ez olyan, mint a fúrt kút. Mindenki azt mondja, hogy már úgy vette a telket, hogy volt rajta 3.
6-os, és a besúgó szomszéd este kiment és megmérte, hogy a négyzetméterek stimmelnek? Meg egyáltalán honnan tudja a szomszéd, hogy mennyi engedélye van beépítésre?
Full kamu mese storyjaidat ne itt tálald már
Kutya nem fog vele foglalkozni
Láttál már olyat a fizikai valóságba, hogy becsengetnek emberekhez és elkezdik mérni szalaggal, hogy mekkora az épület a telken?
30 éve van kiskertem, de még sose csöngetett be senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!