Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jelzáloghitelből vettünk egy...

Jelzáloghitelből vettünk egy kertes házat. Aminek a törlesztője 70e ft 20 évig… Mi lehet a legjobb megoldás? Mostmár elég sok ez a 70e havi. Ha nem fizetem akkor végrehajtóhoz kerül és onnan havi részletre nem lehetne “vissza vásárolni”?

Figyelt kérdés
Vagy milyen kedvező hitellel lehetne kifizetni?

2023. okt. 27. 18:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez gyerek nélkül se dolgozna.

Már tartanák a kezüket a szoc segélyért.

Büdös ezeknek a munka, azért nincs 70.000 Ft-juk se lakhatásra.

Annyit 1 hét alatt meg lehet keresni gyárban is.

Pffff.

2023. okt. 28. 10:06
 32/37 anonim ***** válasza:
84%

Legjobb megoldás, hogy elhúzol dolgozni.

70ezret csak összeszedsz 4 órással.

2023. okt. 28. 10:22
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen van meg az általános szemlélet a fajtájukról.

Ékes példája a kérdező.

Tisztelet a kevés kivételnek.

2023. okt. 28. 10:24
 34/37 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Már írtam mi a megoldás. Hitelkiváltás olcsóbbra ha van lehetòség. Vagy kitoljátok a hitelt 30 évre. Akkor kevesebb lesz a havi törlesztő. Mi változott? Fél éve se lehetett kevesebb a törkesztő. Akkor is lathattátok volna hogy nembírjátok
2023. okt. 28. 11:17
 35/37 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Apa elmehet gyedre, munka mellett ,ha neki megvan a munkaviszonya. Te kaphatsz gyest meg Cspt.
2023. okt. 28. 15:11
 36/37 anonim válasza:
21%

A pici babáknak még viszonylag kevés dolog kell. Tehát most ha van lehetőség, tegyetek félre, amiből bármikor tudtok fizetni kb. 3 hónap lakáshitelt, mert amikor már tényleg kéthetente növi ki a ruháit, már szeretne ilyen-olyan játékokat, már nem biztos, hogy örülni fogtok, ha nincs tartalékotok. A kisbaba úgyse tudja, hogy lett volna ilyen szipi-szupi csörgője vagy olyan hiperúj kiságya, megteszi egy baráttól használtan vett kiságy is.

Az a baj, hogy 70000 Ft tényleg nagyon kevés, ha ezt nem tudjátok kigazdálkodni, akkor egy albi tényleg nem fog menni, pláne nem 1 kisgyerekkel.

Esetleg megoldható az, hogy visszaköltöztök vmelyik szülői házba? Csak 2-3 évre, amíg nem tudtok eleget félretenni (habár szerintem addigra még magasabbak lesznek az árak, lehet, hogy nem lesz 70 ezres hitelre lehetőség).

Vannak azt hiszem otthonok is, ahol megszorult családokat fogadnak, ezeknek a működéséről fogalmam sincs.

Esetleg az apuka kereshetne jobban fizető munkát/másodállást, csak arra a 3 évre, amíg a baba oviba nem megy, és te is tudsz dolgozni. Vagy körbe lehet kérdezni, hogy vannak-e olyan munkák, amiket kismamák is tudnak végezni (óvatosan, MLM-től óvakodj!!). Ne gondolj nagy bevételekre, csak mondjuk havi 20 ezer forintra. Pl. mama vigyáz az unokára, addig te kitakarítasz valakinél. Nem tudom, mennyiért dolgozik egy takarító, de szerintem havi 4 nap alatt kijön a 20k. Ha havi 2-2 nap vigyáz rá a 2 nagyi, szerintem nem érzik magukat kihasználva. 20000 ft pedig óriási segítség 70000 ft esetén. Vagyis szerintem.

Azt tudom én is mondani, mint az egyik válaszoló, hogy a gyereknek létszükséglet, hogy legyen valami a feje felett, tehát ha mindent meg akarsz neki adni, akkor itt kell kezdened. Ilyen lehetőséged pedig nem biztos, hogy lesz még egy (mármint 70k törlesztő... ez kb a belépő szint). Tehát én azt tanácsolom, hogy próbáljátok kipengetni az utolsóból is azt a kis pénzt.

Amúgy annak ellenére, hogy nem csinálnám utánad, szerintem tiszteletre méltó, hogy így is ragaszkodsz a gyerekedhez, és a megoldást keresed. Sokan nrm kockáztatják meg sokkal jobb anyagi helyzetben, és egész életükben bánják. Remélem, valahogy megoldódik a dolog.

2023. okt. 28. 21:47
 37/37 anonim válasza:
Párod minimálbéren van? Vagy hogy adták meg nektek? Mekkora jövedelemre kaptátok? Mekkora volt az ingatlan értéke.? Csak kíváncsi vagyok, mert mi is szeretnénk felvenni. Én is gyeden vagyok.. Köszönöm.
jan. 25. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!