Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A magyar átlag mennyit tud...

A magyar átlag mennyit tud költeni egy lakásra/házra?

Figyelt kérdés

Vásárlás esetén. És nem új.

Még egy 35 milliós is hatalmas hitellel lehetséges, amivel gyakorlatilag egy életre adós lennék. És vidék.

Volt egy gyönyörű eladó ház a környékünkön, 80millióért árulták vagy 2 évig.

Egy földi halandó meg se tudja venni. Vagy igen? Ekkora hitelt is adnak?

2023. okt. 25. 18:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Barátom és a felesége betanított melósok egy gyárban. Oké éjjel is dolgozni kell, túlóra is van, de ketten együtt a 900 nettót megkeresik (egy szál érettségivel). 45 millás házat vettek 20 év hitelre 33 évesen.

Nem látom kiugrónak sem az életszínvonalukat, sem az egyéni képességeiket.

2023. okt. 25. 18:50
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Az ország különböző részein más az átlag.

Mi Debrecenben multinál jól keresünk. Nekünk nem volt probléma egy 40 milliós lakás.

Peste vagy Sopronbam gondolom még több a lehetőség.

Ellenben Mátészalkán biztos jóval kisebb az átlag fizetés.

2023. okt. 25. 22:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten 40 millió egy normál állapotú garzonra elég.

2 szobás lakások ami jobb 55-60 milliótól indulnak, ha nem a csepeli és hasonló kerületekről beszélünk.

2023. okt. 25. 22:16
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Az uj bohoc CSOK pluszal meg egy erettsegis gyari melos is 50+ert fog lakast venni..
2023. okt. 26. 00:49
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Amennyit a dohányzók és italozók, gyógyszerezők ezekre elköltenek, azt a nem függők lakásra el tudják költeni.

Sose dohányoztam, csak tipp, hogy 2 doboz cigi lehet 2000 Ft, egy ember vagy egy pár sokszor elszív ennyit.

Az havi 60-120 000 Ft.

Ha emellé italt már nem számolok (holott ezek sokszor együtt járnak), az 10 évre 7-15 000 000 Ft.

Ez pont egy önerő egy kezdő lakáshoz.

Rengetegen vannak, akik más havi kiadásaikon sem spórolnak, pedig megéri.

Én lecseréltem a hűtőmet egy évi 120 kWh-t fogyasztóra, vételár+szállítás 85-90 000 Ft volt. 3 éven belül behozta az árát, azóta pedig évi kb. 30 000 Ft-ot spórolok vele, és akkor ez még csak a hűtő.

Ezt azt jelenti, hogy havonta 3500 Ft-ot fizettem a hűtő fogyasztására, de már csak 1000 Ft-ot.

10 év alatt az 300 000 Ft.

CSAK A HŰTŐ.

És nekem pici háztartásom van, nem egy 6 fős családról van szó.

Ezt időről időre megcsinálod a háztartással, előfizetésekkel, és harmadolhatod a kiadásokat.

Ez egy fős háztartás esetén is 10 évente lehet 2 millió, amit megspórolsz, nagy család esetén pedig még tetemesebb összeg.

2023. okt. 26. 07:31
 6/11 anonim ***** válasza:
* 1 doboz cigire gondoltam a 2000 Ft-ot és naponta.
2023. okt. 26. 07:32
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

5-ös, szívemből szóltál!

De már sehol nem merem ezt felhozni, mert a sok függő leugat.

És itt nemcsak a nikotinfüggésről beszélek.

Műkörömfüggő, pillásfüggő, hajfestésfüggő, arcliftingfüggő, stb.

Van olyan ismerősöm, aki háromszor annyit keres mint én, se gyereke, se kutyája, se macskája, de állandóan panaszkodik, hogy hónap végén nincs pénze. A műkörmöshöz muszáj menni, a hajat muszáj platinaszőkére festeni, meg hetente a fodrásszal mosatni vasaltatni, mert az otthon szerinte "nem kivitelezhető", stb.

Én otthon magamnak festem a hajamat kéthavonta az eredeti középbarna színére, nagyon szép, állíthatom. A saját körmömet viselem és semmi bajom nincs tőle. A szempillám kinézete minimálisan sem érdekel. Az öregedést meg tudni kell méltósággal viselni mert röhejes, amikor a nőn látszik, hogy arra teszi fel az összes szabadidejét és jövedelmét (vagy a pasija jövedelmének egy tetemes részét), hogy próbálja elérni, hogy 20 évvel fiatalabbnak nézzen ki. Szánalmasak. De nem bántamám, csak legalább ne panaszkodna nekem! "Dehátazkell!"

2023. okt. 26. 08:05
 8/11 A kérdező kommentje:

Érdekes teória, de ha ettől és ilyen apróságoktól függene az ember jóléte, mint műköröm, meg cigi, sokan palotában élnének.

5, 7:es te palotában élsz vagy Ferrarival jársz?

Mert az, hogy nem dohányzol (ami jó dolog) és néhol odafigyelsz az energia fogyasztásra,spórolsz a fodrászon az neked nem plusz,mert ehelyett elmegy másra. Gondolom nem a tescos tejfölt veszed meg, hanem a házit. Pl.

A színvonal fenntartásához szerintem több kell,mint kis lemondás.

2023. okt. 26. 15:41
 9/11 Bogica0616 ***** válasza:
60%
Sajnos kedves kérdező fontos, hogy ki mire költ. Nem mindegy, hogy cigizik vagy elrakja lakásra a pénzt. 2200 Ft egy normál cigi 120 ezer felett is lehet 2 embernek a havi cigije. Baromi drága limit felett a gáz, de van aki egy kicsit lejjebb tekerné a hőt máris benne maradna stb. Havi ilyen kiadásokkal sokaknak meglenne a törlesztő részlet, vagy az önerő, de jobb elkölteni luxus cikkekre, drága élelemre stb.. utána meg sírni, hogy az albérlet drága. Ez lehet rád nem igaz, de sokakra igen.
2023. okt. 26. 17:52
 10/11 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy akinek eleve sosem volt jelen ilyen kiadás az életében, mint körmös, cigi, fodrász, az nem gondolkodik úgy, hogy akkor nekem több pénzem marad.. Mert neki ez a normális.

Vagy talán aki sose gyújtott rá, az napi 2000et félrerak? Vagy elrak 3hetente 15ezret a malacperselybe, hogy na ha ma fodrászhoz mentem volna..

Nem. Aki nem él ilyen szokásokkal, annak van más amire költ, ami elviszi a kis felretenni valót.

Egyébként a fodrászat és körmös ára messze nem fedez egy hitelt törlesztést..

2023. okt. 26. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!