Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ezek a típusú, 50-es években...

Ezek a típusú, 50-es években épült társasházak mennyire élhetőek?

Figyelt kérdés

Pl. Bp. XV. kerület Pestújhelyen vannak ilyenek

[link]

vagy XIII. kerület Angyalföldön a Fiastyúk utcai részen: Tomori köz, Máglya köz stb.

[link]

De akadnak ilyenek más városokban is természetesen, Győrben Nádorvárosban a Malom-liget környékén vagy Ajkán, Veszprémben...

Főleg az érdekelne, hogy hallani -e még a szomszédok halk beszélgetését is a földszinttől a 3. emeletig, mint a mai tákolmányokban, vagy ezekben általában "van anyag" ahogy mondani szokták. Jellemzően hány lakás van emeletenként, illetve milyen hibái vannak, pl vizesednek a falak meg ilyesmi.

2023. szept. 30. 21:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenben lakok egy vidéki városban. Hallom a szomszédot, de engem nem zavar. Igaz csak a közvetlen szomszédot, többit nem. 4 lakás/szint a jellemző

Nem vizesedik a fal. Külső szigetelés nélkül is elég kevés a gázszámlám.

Hibái: akkoriban a derékszöget nem ismerték a kőművesek, így felújításnál a burkolás, ablak- ajtó csere sokkal nehezebb, optikai csalással lehet csak megoldani. Egyéb hátrány - persze ez nem az épület típusé - ha sok idős lakik benne és a közgyűléseken nem lehet keresztülvinni egy közösköltség emelést, hogy egy lépcsőházat vagy homlokzatot, pincét rendbe lehessen tenni pár év gyűjtés után. Kicsik ez erkélyek, akkoriban nem volt igény arra, hogy nagy teraszok legyenek a lakásokhoz. Legtöbbhöz nincs közelben garázs, ötvenes években ez fel sem merült még, hogy így elterjednek a magángépkocsik, és erre is szükség lenne. Amit kifejezetten szeretek benni hogy 2,8 m a belmagasság. Nem túlzott, hogy azt érezzem, hogy egy csomó légköbmétert fűtök felettem, de tágas érzette ad, hogy magasabb mint a szabvány. (panel 2.6 m magas csak) Ja ezek gázfűtéses lakások. Ezekben meg lehet csináltatni a cirkó fűtést műszakilag.

2023. szept. 30. 22:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ilyenben lakom, de jártam ilyenben, és a környéken is van. A környezetük szép, hangulatos. Szeretem az ilyen házakat. Sajnos lift nincs. Engem a konvektor is zavarna, konvektorosba nem költöznék sose. Soknak még azbesztpala teteje van, ezt kicseréltetni nagyon sok pénz és a lakók nem biztos hogy áldoznak rá.
2023. okt. 1. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!