Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért hagytad el a szülőhelyed?

Miért hagytad el a szülőhelyed?

Figyelt kérdés

Már ha elhagytad. Mi volt az oka, annak hogy elköltöztél a szülőhelyedről?

Nehéz volt?

Olyanok válaszát várom, akik Magyarországon belül költöztek.

2023. szept. 11. 08:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre jöttem Pestre, aztán itt ragadtam, a szülőhelyemen nem is lett volna a szakmámban lehetőség dolgozni.
2023. szept. 11. 10:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is egyetem miatt jöttem Budapestre, aztán itt kezdtem el dolgozni a gyakornoki helyemen diploma után is. Otthon alig találtam volna munkát, már ha tényleg találtam volna a végzettségemnek megfelelőt. És tippem szerint talán harmad annyit kerestem volna.

Nagyjából minden második ismerősömnél ez a helyzet. Sokan külföldre mennek, akik meg nem, azok ha egyetemre mennek, akkor hosszú távon szinte biztosan búcsút intenek a szülővárosuknak. Egy ismerősöm költözött csak haza budapesti egyetem és munkahely után, de szerintem ő is csak azért, mert egyáltalán nem helyzet kötött a munkája.

2023. szept. 11. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is meg a párom is egyetem miatt mentünk másik városba, én Budapestről, és ott ragadtunk. Onnan már rég tovább költöztünk munkahely miatt.
2023. szept. 11. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én Bp-n születtem a VIII. kerületben, de még pici voltam amikor a szüleim egy észak-magyarországi kisvárosba kezdtek új életet. Ott nőttem fel, de visszaköltöztünk Bp-re mire felnőttem. Nem tudtam megszokni Bp-t, fiatalon még jó volt élveztem a nyüzsgést, de ahogy teltek az évek egyre jobban zavart az, hogy sokan vannak körülöttem, sok időt töltök tömegközlekedéssel. Hulla vagyok mire hazaérek, egy bolti bevásárlás is rengeteg idő, mert mindenütt sorba kell állni. Rengeteg pénzből (szerintem rengeteg) csak egy 32 nm lakásra futotta. Meguntam és eljöttem Bp-ről vidékre. Na nem az észak-magyarországi kisvárosba költöztem vissza, hanem mást hozott az élet, eleve ott munkám sem lett volna. Itt ahova költöztem ugyanannyi pénzből normális méretű, zöldövezeti ingatlanom van, 12 perc biciklivel a munkahelyem. Boltokban tömeg csúcsidőben itt is van, de itt meg tudom oldani, hogy ne akkor menjek amikor a nép kitódul a munkából. Igaz kevesebbet keresek, mint ha Bp-n dolgoznék, de a többlet fizetést egy hitelre kellene fordítanom, ha nem elégszem meg a 32 nm-es garzonnal. Sosem mondom azt, hogy soha, de én nem szeretnék a fővárosban élni, ha nem muszáj.
2023. szept. 11. 23:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy nőttem fel egy vidéki kisvárosban, hogy olyan 2005-2010 között minden ismerős családban elment apuka külföldre, vagy legalábbis nagyobb magyarországi városba dolgozni a túlélés reményében. Az én apukám is így tett. Ő Budapestre ingázik azóta is. Sokáig úgy volt, hogy jön utána a család is, de végül nem úgy alakult.

Számomra ez nem élet és éppen elég elrettentő példát láttam ahhoz, hogy én ne akarjak így létezni. Budapestre jöttem egyetemre és a környéken ragadtam tudatosan. A férjem ugyanígy jött az ország másik végéből, már itt ismerkedtünk meg.

Budapestet megutáltuk, nem nekünk való már az a zaj, nyüzsgés, forgalom, bűz, stb., de a közelségét szeretjük.

2023. szept. 12. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan csak két településnyit költöztetem, de az volt az oka, hogy a vármegyeszékhelyen (ahol felnőttem ) nem találtam a pénztárcámnak megfelelő ingatlant.
2023. szept. 14. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!