Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elítél a mai napig a szülőhely...

Elítél a mai napig a szülőhelyem mert a szerintük rendes, amúgy vadállat apámat magára hagytam?

Figyelt kérdés

Nem láttam már 15 éve amikor rákos lett. A temetésére se mentem el. A szülőhelyemen élők szerint én hálátlan vagyok és bűnös amiért nem ápoltam. Egyszer volt úgy hogy a lakóhelyünkön lévő hipermarketben az egyik ilyen ember odajött hozzánk és mindenki elött elkezdte mondani, hogy én a saját apámra rá se nézek, szégyelljem magamat, nekik kell ételt vinni neki mert én éhen halasztanám szegény beteget, a kórházba se viszem be. És nem tudtuk leállítani mert ott üvöltözött, az őrök szóltak már rá.

Apám egy olyan ember volt, aki pszichopata (vagy mi) volt. Olyan, aki nagyon megnyerő, mindenki kedveli, mindenkinek elsőre is szimpatikus, nagyon népszerű. Valójában pedig egy önző, zsarnok, agresszív állat volt de ezt a házunkon kívül nem mutatta. Anyánk nem merte feljelenteni soha, mert neki mindenki a barátja volt és nem hinnének neki, még tőle vennének el minket. Vert és lelkileg is bántalmazott minket. Engem volt, hogy bezárt a szobámba amíg térdenállva nem könyörgök a bocsánatáért. Anyánknak kitépte a haját, bezárta a házba nehogy más férfi ránézzen, bátyámat baseball ütővel verte. Volt, hogy mindenkinek térdenállva kellett felsorakozva a bocsánatáért esedezni. Durva dolgok voltak.

Az a bajom, hogy nem tudtam elég messze menni ezektől az emberektől. A főváros és 350 km sem volt elég, mindig megtalálnak. Ismerősök, barátok, munkatársak előtt égetnek le, akiknek nem szívesen mesélek a múltamról. Nagyon kellemetlen dolog, főleg ha a fiam előtt csinálják. Neki el se mondtuk ezeket, úgy csinálunk hogy neki meghalt a nagyapja és ennyi. Nem beszélünk róla, majd ha felnőtt lesz.

Jogosan tettem, hogy magára hagytam a francba és temesse el aki akarja? Hogyan vehetném elejét hogy a rajongói aki a pszichopata énjét ismerték, leszálljanak rólam végre? Még nekem kéne külföldre költözni? Az igazat nem hiszik el, mert senki sem így ismerte. Még Anyánk szülei is az ő pártját fogták amikor a lányuk elő mert állni a dologgal. “Az egy olyan rendes, kedves ember, biztos felidegesítetted valamivel, aztán egy kis pofonkát most eltúlzol itt nekünk” Ez volt az álláspontjuk. Velük is megszakítottam mindent, az ő temetésükre se mentem el.

2021. jan. 8. 14:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%
Mindent jól teszel, amit nem bánsz meg. Mindenki a saját életéért tartozik felelősséggel. Mindennek oka van.
2021. jan. 8. 14:37
 2/19 anonim ***** válasza:
99%
persze, h jogosan tetted. ne érdekeljen más véleménye. így döntöttél, te tudod, hogy miért, és most így jó ez!
2021. jan. 8. 14:46
 3/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerinte csak azt tudod csinálni, hogy aki számít, annak el kell mondanod a sztorit.

Szerintem a gyerekednek is el kellene, szerintem többet árt ez a nem mondunk igazat, mert védjük a lelkét, mint az igazság. Mert ebből ő sem fogja megtanulni, hogy ezekről a dolgokról lehet beszélni, ő is el fogja dugni a problémáit, előletek is és mások elől is. Szerintem ez jó alkalom neki megmutatni, hogy ilyet lehet és ő is megteheti a jövőben.

2021. jan. 8. 14:46
 4/19 anonim ***** válasza:
94%
Az utolsónak különösen igaza van: neked van lehetőséged megszakítani ezt, ha a gyerekednek már nem adod tovább.
2021. jan. 8. 14:48
 5/19 anonim ***** válasza:
16%

És anyád hol volt, amikor apád beteg lett? Miért kellett idegeneknek kaját vinniük neki?

Azt is nehéz elhinni, hogy a bátyádat baseball ütővel (Magyarországon?) verte, mert akit azzal csak megsuhintanak ottmarad, de legalábbis súlyos nyomai maradnak.

Aprítja az egész családot, mindezt totál némám, soha senki nem lát, nem hall meg semmit, senkin nincs egy monokli...

Az egész egy ordas nagy kamu.

2021. jan. 8. 14:49
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

Semmi gond a döntéseddel. De hogyan találnak meg ezek az emberek 350km-re a múlt helyszínétől?

Pont odamennek dolgozni, pont odaköltöznek, ahol te vagy jelenleg?

Azok akik apád śeggnyalói voltak, maguk is vének már nem?

Tényleg nem értem

Én csak egy megyeszékhely másik végébe költöztem, mégsem találkoztam soha, senkivel onnan amióta eljöttem.

2021. jan. 8. 14:51
 7/19 anonim ***** válasza:
98%
Bocsánat a kifejezésére de sz@rd le ki mit mond vagy gondol. Ne menekülj semerre, emelt fővel éld az életed. Tudatosítsd magadban a téged ért sérelmeket, ne legyen bűntudatod.
2021. jan. 8. 14:53
 8/19 anonim ***** válasza:
40%
Esti mesének még korai.
2021. jan. 8. 14:57
 9/19 anonim válasza:
0%

Apád ezért lett "rákos".

Ne legyen bűntudatod, mert az ő cselekedetei határozták meg, hogy mi történjen vele.

A te viselkedésed az ő videlkedésének gyümölcse.

Elvileg akkor jártál volna el helyesen, ha annak ellenére törődsz vele, hogy ő számodra helytelenül viselkedett és mások előtt meg leplezte.

Ha nem leplezte volna, akkor az utcán is megvert volna titeket, aminek lett volna előbb-utóbb egy szemtanúja, fültanúja (Júdás), és azt tovább mondták volna, amiből előbb-utóbb olyan helyre jutott volna az információ, hogy népharag lett volna belőle.

Mivel apád elmondásod alapján pszichopata volt és kínosan ügyelt arra, hogy a falubeliek ne tudják meg, hogyan adja ki otthon a benne szunnyadó feszültséget, baseball ütő, hajtépés, megalázás stb., ti pedig nem Júdáskodtatok arról, hogy mit művel, ezért az Isten megbetegytette, hogy önmagát eméssze fel. Ez a rák betegség, amikor úgy öl meg Isten valakit, hogy önmagát eméssze fel a rossz tettei miatt.

Tehát neked felelősséged nincs, bűntudatod amiatt ne legyen. Az ember aki a közértben triggerelt téged, csak bosszantani akart téged, de valószínű nem szándékosan, hanem tudat alatt, vagy ő is hasonlóan nem törődött valakivel, vagy ővele sem törődnek és ez volt a cry for help a részéről, hogy meglátott téged, és bűntudatot akart kelteni benned.

Ne törődj vele, a biztonságiak visszafogták, segítve neked, de mivel a tudatodba került és most nem tudod, hogy igaza volt-e vagy sem, bűntudatod van, akkor ezt tisztázd le azzal, hogy kimész a temetőbe és megnézed mi történik a lelkeddel utána, megnyugszol-e vagy továbbra sem tudod mi a helyes.

Bár most eljúdáskodtad ismeretleneknek a történetet, és szokták mondani, hogy halottról vagy jót vagy semmit, ezért próbáld meg úgy felfogni, hogy az apádat is valaki annak idején félrenevelte. Teljesen mindegy, hogy a szülei vagy a környezete tették pszichopatává, biztosan nem úgy született.

Ebből az ördögi körből úgy tudsz szerintem kilépni, hogy elfogadod azt, hogy ő nem tehetett arról, amilyen volt, csak arról tehetett, hogy nem tett meg mindent azért, hogy feltúrja a saját lelkét, hogy mitől lett lelketlen, pszichopata és hogy ezt ne a családján verje el.

Itt van valami olyan dolog, ami folyamatosan baxtat titeket, a családodat, és van valami elvarratlan tartozás a családban.

Ezt elvileg le kell tudd dolgozni, vagyis szó szerint azzal tudsz a bűntudattól megdolgozni, ha nem akadsz ki ezeken a triggerelő embereken, mint a bűntudatkeltő ember a közértben, sőt, egyenesen elfogadod, hogy igaza van és elkezdesz segíteni másokon, akár a rokonaidon vagy akár idegeneken. Így ezzel előbb utóbb mindenki megbékél veled, hogy segítőkész ember vagy és nem egy hálátlan.

Ez esetben előbb-utóbb kivívod a nyugalmat magad körül. Ez lehet, hogy hosszú hónapok vagy évek munkája.

Ha ez nem jó, elmész külföldre, ahol ugyanezt kell majd csináld, mert ott is be kell illeszkedj, csak ott nem a falubeliek fognak triggerelni, hanem vadidegenek.

Mondjuk olyanokkal, hogy hülye migráns minek jössz ide, vagy hogy még a nyelvünket sem beszéled jól, vagy hogy nem ismered a kultúrnkat stb.

Tehát mindenhol triggerelni fognak, és le kell dolgozd azt a hártányt, amit a bűnfolytonosság okozott a családban.

Azért létezel, mert bűnt követett el valaki a családban, amit még nem dolgoztatok le. Ezért triggerelnek úton-útfélen.

Ha megtaulod ezeket azzal kezelni, hogy elfogadod igaznak amit mondanak, tehát azt mondod magadban, hogy ez az ember igazat mond azzal, hogy nem törődtem az apámmal, ezért most megyekés törődök valakivel, rokonnal vagy nem rokonnal, de letudom a doglot azzal, hogy segtek.

Ezáltal egy idő után nem lesz sem bűntudatod sem pedig nem kell már kérdést feltenned, hogy igazad van-e vagy sem.

Ne szólj vissza senkinek, aki triggerel, de fogadd el, hogy akármennyire képtelenséget állít, fogadd el, hogy igaza van, de ne reagálj rá viszont cselekedj ellene. Tehát ha valaki azt mondja, hogy lusta vagy, akkor nem mondj neki semmit, de menj tegyél valami hasznosat, dolgozz valamit, segíts másoknak.

Ne sértődj meg senkin aki kritizál, hanem ne mondj rá semmit, ne tegyél ellene semmit, viszont fogadd el, hogy igaza van akkor is, ha még nem érted miért mondja ezt rád.

Ha bűntudatod van, akkor igaza KELL LEGYEN a másik embernek, csak még nem látod át, hogy miért.

Pont így lehet kitörni ebből az ördögi körből. Ne vedd fel az ilyen triggerelőket, hanem köszönd meg neki, vagy azzal, hogy megfogadod magadban és nem mondasz semmit neki, vagy szó szerint csak köszönd meg, hogy felhívta egy olyan dolgora a figyelmed, amit te még nem vettél észre magadban.

Itt szerintem az volt a szituáció, hogy eljúdáskodod-e az apád titkát, a pszichopata viselkedését, miszerint a saját belső lelki feszültségét otthon, a saját szerettein töltötte ki, és elmondod-e a halála után a falubelieknek, hogy milyen ember volt. De te nem mondtad el, jól döntöttél, viszont mágis van még valami elintézetlen dolog. Ezért mondom, hogy addig tegyél ellene, amíg érzed a bűntudatot, amg kérdésed van ezzel kapcsolatban, hogy jól vagy rosszul cselekedtél-e.

Elvileg mindkettőt meg lehet magyarázni.

Szerintem nem tettél sem jót sem rosszat. Bűntudatod ne legyen, de ha van, akkor okkal van, amit azzal tudsz elmúlasztani, amiket írtam.

Leléphetsz, akkor nulláról kezded külföldön az életed, de akkor te építed fel magadnak és nem kell a falubelieknek a rosszallását hallgatni, viszont ott külföldön is meg fognak találni baromságokkal, amit szintén fegyelmezettséggel tudsz kivédeni. Nem belemenni mások triggerelésébe, bosszantásába, ez nehéz, mert nem lehet mindig 100%-os paranoiával élni.

Ha meg maradsz a szülőföldeden, akkor eldöntheted, hogy mások te fejedben lévő rosszallását pörgeted, mert nem biztos, hogy nem tudják a dolgait, csak ugyanúgy nem beszélnek róla, mint ahogy te sem nekik.

Tehát a fejed rakja össze azt amit vélsz, hogy vélhetően nem kedvelnek amiatt, hogy nem törődtél a (pszichopata) apáddal.

Lehet, tudják jól milyen volt, mert kitudódott valamikor, hogy ver benneteket, de nem merték soha nagydobra verni.

Nem tudhatod, hogy ki mit tud apádról. Attól, hogy egy ember a közértben előhozakodott ezzel, nem biztos, hogy a többi száz ember meg ugyanezt gondolja.

2021. jan. 8. 15:30
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak aki segített, válaszolt!

A kérdésekre: Anyánk amire nagykorúak lettünk, szerencsére le tudott lépni egy külföldi ügyfelével. A férfi haláláig vele élt, most özvegy. Apám ott maradt magára, amit megérdemelt. Ezért gondozták a “rajongói”.

Hihetetlen a baseball ütős verés? Pont ezért sem fordult Anyánk segítségért. Sajnos sokan túl sok akciófilmet néznek és úgy képzelik, hogy nagy lendületből hátulról tiszta erőből ütik az ember fejét. A valóságban ez sajnos nem ilyen, az ilyen ember pontosan tudja hogy üssön ahhoz hogy fájjon de ne rokkanjál bele, más ne lássa egyértelműnek. Egyszer sikerült a lábát úgy megütnie, hogy sántított. A mese az iskolában az volt, hogy leesett a lépcsőről. Szerencséje volt, hogy nem lett törése, bár talán már akkoriban is eljárást indított volna az orvos. Anyánk szerint az más világ volt, szerinte nem.

Ezek az emberek, a “barátai” valamiért a fővárosba éreznek kényszert, hogy ide jöjjenek bevásárolni. Találkoztunk velük az egyik legnagyobb hipermarketben, plázában, karácsonyi vásárban, állatkertben. Nem keressük őket! Apám a fiatalok körében is menő volt, a korunkbeliek is a nagymenőt látták benne, tette az agyát nekik is. De az egész öregekig voltak tisztelői. Akik hozzánk odajöttek, jellemzően fiatalabbak voltak, nálunk pár év-10 év különbséggel. Volt osztálytársam is aki istenként nézett rá, mintha őt akarná apjának.

2021. jan. 8. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!