Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanközvetítőkre mennyire...

Ingatlanközvetítőkre mennyire jellemző, hogy álérdeklődőket hoznak lakást nézni?

Figyelt kérdés

Nemrég megbíztam egy egyéni vállalkozó ingatlanost, hogy rajtam kívül ő is hirdesse a lakásom.

Amikor a legutóbb érdeklődőt hozott, egy barátom is ott volt velünk a lakásban, mert onnan mentünk egy közös összejövetelre.

Mikor elment az ingatlanos az emberrel, a barátom mondta, hogy felismerte az illetőt. Év elején az anyja hatalmas kertesházát hirdették, amihez plusz nagyterületű zártkert is tartozik. Ugyanez az ember volt náluk is lakást nézni egy másik ingatlanossal. Sokág hitegette a barátom anyját, hogy kell neki a birtok, gazdálkodik, stb. Mígnem egyszer eltűnt..

Facebook alapján annyit már tudunk, hogy a két ingatlanos egymás cimborája....

Létezik, hogy ezeknek vannak fizetett embereik, akiket időnként kirendenek, hogy játsszàk el a lakásnézőt????

2023. szept. 3. 07:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom mi értelme lenne, esetleg a szerződés lejárta felé, hogy meghosszabbítsa az eladó a szerződést. Vagy több álérdeklődőt visz, akik jóval alacsonyabb árat ajánlanak, az eladó meg esetleg elbizonytalanodik az 5. 6. ilyen után.

De az igazi érdeklődők között is sok a hülye, én árultam ingatlant, találkoztam néhány olyannal, akin nagyon csodálkoztam, hogy egyáltalán minek jött oda.

2023. szept. 3. 18:17
 12/15 A kérdező kommentje:
Nehezen tudott csak meggyőzni egy ismerősöm, hogy az ő ingatlanos barátjának szolgáltatásait igénybe vegyem... Elég jól ismerik a véleményem, és az az érzésem, hogy a nekem, mint megbízónak való bizonyítás jelenleg így valósul meg...Túlzottan gyanús....
2023. szept. 4. 08:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Na de ha te is ott vagy a lakás bemutatásakor, akkor miért van szükséged ingatlanosra?
2023. szept. 4. 09:06
 14/15 anonim válasza:

Max azt csinaljak, hogy a masik erdeklodonek visznek álerdeklodot, hogy osztonozzek a vasarlasra.

Az ingatlan tulajdonosanak es maguknak nem pocsekoljak feleslegesen az idejuket.

2023. szept. 5. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:

13-as azért, mert nem csak a mutatásból áll az értékesítési folyamat. A közvetítő (a kamarai regisztrált és lekérdezhető, nem a feketén dolgozó kóklerekről beszélünk itt természetesen) elkészíti az ingatlan teljes felmérését, alaprajzát, kezeli a hirdetéseket stb. stb.

Elmondja neked, hogy ezt-azt még rendbe kell tenni az eladás előtt, mert akkor az a többszörösét hozza vissza a végárban.

Bemondja a tutit, hogy a lakás büdös pl. és ő azt javasolja, hogy a szőnyegeket el kell távolítani és ózonnal szagtalanítani... szóval ő az a külsős szem, aki észreveszi ezeket helyetted, akinek már fel sem tűnik.

Az árat a szintén általa elkészített értékbecsléssel támasztja alá. Felkészül az ingatlanból, a mutató mappája 30-50 oldalas, minden infót beszerez ami gyorsítja az eladást.

Határozott, ingatlanszakmailag megalapozott válaszokat ad, hiszen a szakmái és végzettségei az építőiparral kapcsolatosak (tehát nem pincér volt előtte csak példaként).

A kedves Kérdező eredeti kérdésére válaszolva véleményem szerint elenyésző az álérdeklődőkkel operáló közvetítő.

Bár pont az egyik, youtube-on sűrűn mutatkozó ingatlanos csóka egy előadáson azt mondta, hogy ő alkalmazza ezt, hogy megtudja mennyi az eladó legalacsonyabb ára. Ez abszolúte etikátlan, de szerencsére ilyen arcok kevesen vannak, a valódi szakembernek ezzel nem kell foglalkoznia.

febr. 8. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!