Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Volt rossz talapsztalatod...

Volt rossz talapsztalatod ingatlanossal? Akár vásárlás, akár vétel esetén?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy mi fogtunk ki néhány kellemetlen ingatlanost vagy a többség ilyen?

Volt, hogy 30m2-rel többet mondott be a megtekintéskor, egy új építésű 60m2-es lakást 90m2-nek mondta. A tukmálás, sürgetés mindennapos, jön a másik vevő, aki holnap aláír, most azonnal kell ajánlatot tenni, nem lehet méregetni, többször menni körbenézni, ilyesmi... Volt olyan, aki egy nekünk magfelelő ingatlant kétszeri kérésre sem volt hajlandó megmutatni, mert SZERINTE a 3 szoba nekem a 2 gyerekkel kicsi lesz...

Eladáskor magánszemélyként hirdettem, (így is adtuk el) és mondja, hogy van vevője. Mondtam oké, akkor hozza, de én nem szerződök ingatlanossal (ez a hirdetésben is benne volt). Erre jól leb--szott, hogy mégis hogy képzelem, ez a piac nem így működik, nekem fizetnem KELL, ha ő hozza vevőt. Hát, mondom oké, de nem kértem, hogy hozza... Volt, aki nem volt hajlandó címet mondani, de utcát sem, mert odamegyek és megveszem nélküle (pedig üres és csak neki van kulcsa) és a többi.... komolyan, olyan dolgokkal találkoztam, hogy a hajam állt égnek. Már megvan az új ház, nem keresek ingatlanost, de kíváncsi vagyok, hogy másnak is ilyen nehézkes volt a vásárlás ingatlanossal?

2023. szept. 2. 11:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem nekem, ismerősömnek. Meggondolták magukat és még sem akarták eladni a házukat és akkor derült ki, hogy azért is fizetniük kell - sokat , a jutalékhoz mérhető nagyságú összeget - ha ki akarják vetetni a meghirdetett lakások közül az övéket. Ők nem figyeltek erre a szerződés kötéskor, ez igaz, de ki gondolna arra, hogy majd még se akarja eladni a házát ha már eldöntötte? Nem mérték fel, hogy sok hónapba is telhet amíg vevő jelentkezne és addig változhat a helyzet.

A lényeg, hogy nem akarták ezt a sok pénzt feleslegesen kifizetni az ingatlanosnak, ezért azóta is - egy évtizede - szerepel a házuk a cég hirdetéseiben. Csak extrém magasra megemelték az eladási árát. Mintha egy ma 50 milliót érő házat 120 millióért kínálnának. Azt mondta ismerősöm, hogy így nincsenek érdeklődők, de ha mégis valaki megvenné ennyiért, akkor neki el is adnák. :)

Amúgy saját tapasztalataim kellemesek voltak amikor lakást kerestünk ingatlanosoknál. Eladni saját hirdetéssel adtuk el a lakásunkat mindkét esetben.

2023. szept. 2. 11:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyet ismerek, az x faktorban nagyon komolyan leégette magát 40 évesen, én ilyen után az utcára se mernék kimenni.

Sokan ahhoz is követelnek pénzt, hogy szóbeli árajánlatot tegyél, tehát semmilyen írásos szerződés arról, hogy tehermentes, állapot, időpont, fizetés ütemezése, hitelfelvétel rendezés.

Meg ugye ők a hitel felvételből élnek, tehát akkor akarják eladni neked, ha minél több hitelt veszel fel a segítségükkel.

Ha azt mondod van 100M készpénzed, akkor max azt a házat tukmálják rád ami senkinek se kell.

2023. szept. 2. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
70%

Az ingatlanos nem enfedte megnezni a lskast idoben es nem tudtuk miatta megvenni idoben es emistt krletkezezt 2 millio karunk a csuszas mistt.

Ezek utsn a mi lskadunk elsdasshoz se veszunk igenybe olyen kartekony szemetnepseget.

2023. szept. 3. 19:37
 4/4 anonim ***** válasza:
70%
Igen az ingatlanos a hiteles vevoket nyomjak es a kp-seket meg akadalyozzak.
2023. szept. 3. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!