Romániában, Horvátországban, Szlovéniában vagy Szlovákiában olcsóbbak az ingatlanok?
Ez egy nagyon komplex kérdés.
Szlovákia - Pozsony környékén rettenetesen drágák az ingatlanok egy uj építésű 3 szobás lakás siman lehet 300-400 ezer euró. Ezért is rajzanak át a szlovákok a határon Rajka környékére mert ott olcsóbb. Az ország többi részén a nagyobb varosokban szintén drágábbak de vidéken mar kb. hasonlóak a magyar árakhoz.
Horvátország - a felkapott üdülőhelyeken meg a fővárosban bizonyára drágábbak míg az elnéptelenedő vidéken olcsóbbak.
Szerintem Romániában lehetnek a legolcsóbbak de ott is csak a nagyobb városokon kívül.
Itt élek Romániában, szóval csak az itteni ingatlanokról tudok véleményt mondani...
Nagyváradon egy garzon lakás kb 30-40 ezer euró, környéktől függően.
Nagyvárad mellett mondjuk egy faluba olyan 25km-ig bezáróan egy kertes ház olyan 30-50 ezer euró. Szerintem nem vészes ár, nagyon szép és rohamosan fejlődő város. A bérek kb hasonlóak a Debrecenivel, sokan mennek Váradról Debrecenbe dolgozni, de ez fordítva is igaz.
Nagyban függ hogy mekkora, miből épült...
Bukarestben kicsit drágább, olyan 1500 euró négyzetmétere viszont ott a legjobb a kereset, és keresethez képest nem sok egyáltalán.Szerintem a legolcsóbb főváros az EU-ban...Viszont szépnek nem mondanám.
A legdrágább lakások Romániában Kolozsváron vannak.
Ott a legjobbak is a fizetések Bukarest után, viszont ha nem vagy IT szektorban akkor nem javaslom.
Borzasztó drága város, Budapest szinten vannak az árak viszont a fizetések messze elmaradnak attól(kivéve az IT, ott 2-3000 eurót megkeresnek...)
Viszont a város infrastruktúrája nagyon fejlett, biztonságos és szép.
Nem túl kicsi, nem túl nagy.
Brassó az meg egy turisztikai paradicsom, a lakás árak kicsit magasabban vannak mint a Bukaresti árak, felverte az árakat a turizmus de még nem vészes.
Fizetések nem rosszak de nem érik el a Temesvári fizetéseket.
És akkor Temesvár...A titkos tipp.
Nem sokkal drágább mint Nagyvárad, fizetések viszont nagyon jónak számítanak. Rengeteg munkahely, és Kolozsvár után itt keresnek a legtöbbet az emberek és a lakás árak sem szálltak el.
Ha román vagy Temesvár a titkos tipp Romániában, ha magyar vagy akkor Nagyvárad. Itt rengeteg a magyar.
Debrecennél szerintem jóval jobb hely, a fizetések kb ugyanazok, a lakás árak, szolgáltatások, és végülis minden jóval olcsóbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!