Örököltem 12 hektár szántót, hogy tudnám eladni?
Néztem nem nagyon hirdetik ezeket, csak 1-2 ingatlanos által felrakott hirdetést láttam, az is szinte semmi módon felrakva.
Igaz, hogy vannak ügyvédek akik foglalkoznak ilyenekkel és kapcsolatban vannak nagyobb felvásárlókörrel?
Híjjj, ez bonyolultabb ám, mint egy lakás adásvétele. Meg van szabva, ki veheti meg, sőt mostmár az is, hogy mennyiért adhatod el.
Tessék, egy cikk, nagyon dióhéjban van, de közérthetően (mivel régebbi, így a vételárkorlát például benne sincs):
Nem tudom, kitől kéne tanácsot kérned ahhoz, hogy hogyan indulj neki, de szerintem vagy falugazdász, vagy ügyvéd.
Egyébként pont ezért látsz kevés hirdetést, mert nem sokan vehetik meg. Itt nem kell ezer embernek kínálgatni a földet, mert hiába. Megvenni úgyis abból az 5 emberből fogja valaki, akik a feltételeknek megfelelnek, és az elővásárlási jog előrébb sorolja őket, a többieknek semmi esélyük.
Végülis nekieshetsz te is, hogy te magad meghirdeted a neten, csak akkor lehet, hogy betalál olyan jelentkező, akiknek éppúgy fogalma sincs az egészről, mint neked, csak tegnapelőtt kidondolta, hogy milyen jó lenne venni egy kis földet. Aztán az ügyvéd meg néz, hogy mit akartok, ezzel az emberrel nem is köthetsz szerződést.
Azt már eltörölték, hogy maximum ára van.
Annyit tudok, hogyha az átlagárnál 10%-kal többért lesz eladva, akkor meg kell indokolni az adás-vételiben az okát.
Az a baj, hogy nem sokat értek hozzá, csak amit olvastam.
Keresni fogok majd ügyvédet, csak annyi van a városban, hogy lutri ki fog érteni hozzá specielben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!