Örököltem 8 hektár földet egy 412 hektáros földből, sokan azt mondják, hogy nem érdemes megtartani..? többi lent..:
""Nincs értelme kiméretni el kell adni egyben."
És ehhez hasonló tanácsokat kapok random, nem kifejezetten hozzá értő személyektől, tapasztalataik alapján...
Tudom, hogy macerás itt ott nem kicsit a föld kimérés, és megtartás stb.., főleg ha a többi örökös eladná a tulajdoni hányadát..
-De kiderítettem hrsz alapján hogy hol van ez, tudom azt is a kapott végzés alapján hogy legelő, rét, járási mintatér, szántó besorolású az érintett terület..
Dolgoztam gulyásként a környéken nem messze méghozzá, feltudom keresni ha szükséges a többezer hektárral rendelkező volt főnőkömet is(ha kell valamiben help) (lehet már ezzel is őt kellett volna.. de már nincs rá sok idő....)
-Úgy tudom hogy hektáronként a föld támogatás évi 2x60k a legelő minősítésű legrosszabb típusú földre is nem..? (jópár éves infó)
A kérdésem főleg az lenne, hogy ha az ember főleg Passzív jövedelemként szeretne eme 8,2 hektárra gondolni, ami éves szinten kb 1M, akkor nehéz elintézni ezt az egész föld kimérés stb dolgot? van ilyen lehetőségem egyáltalán?
-Ismerem a helyszín környezeti adottságait, láttam hogy van rajta erdős terület is, tudom, hogy alig nő rajta "gaz" akár a kopár típusú föld típus is lehet, ami legelőnek van bejegyezve, de semmiféle legeltetést nem ígényel, és nem lesz rajta elburjánzó növényzet, így full ingyen pénzjövedelem is kijátszható rajta.. (pár dolog megragadt rajtam a volt munkámból..:D)
Van ráhatásom a terület további jónéhány hektárjára, eltudom intézni, hogy mások se adják el a hirtelen jött pénzekért cserébe, hanem megtartsák hosszútávú passzív jövedelemnek..:) (nagyjából 18-24 résztulajdonos akad..)
További kérdések..:
Ha én/mások is kiadnák, megművelésre, vagy bárminek, akkor a földtámogatást mi kapnánk meg, és a bérlő meg az ott szerzett profitot tarthatná meg, vagy ővé lenne a föld támogatás is, és én csak a bérleti szerződésben köttetendő összeget kérhetném el tőle? az lehet-e annyi mint a föld támogatás pénz összeg?:D melyik fél javára köcsög ez a rendszer most? hogy működik a mezőgazdasági területek bérbeadása stb..? :/
-Vagy ha én felbérelnék valakit, hogy kaszálja le, majd bálázzon belőle, pl a bálákból származó 70-80% profit megtartásának lehetőségével, akkor ez egy megvalósítható terv lenne? így ő is keresne rajta nem keveset, és én is boldog lennék a passzív pénzjövedelmek végett...??? :):/
Kérdés.: remélem hogy jól értelmezzük a hektár számlálást..:D
.: 8235/413280 tulajdoni hányad rész az enyém 1x, ez elv.. 614k értékűnek van megcímezve...??? és van egy a térkép szerint ugyanezen a területen lévő hrsz szerint egy értékkel melletti terület az meg 2030/2872 tulajdoni hányad az enyém és az meg 1.079.674 ft értékű.. kicsit káosz itt ott az egész.. sok kérdésem van, de az a vicc, hogy bementünk a levélben érintett címre tájékoztatást kérni, de elutasították, azt mondták, hogy majd a tárgyaláson mindent közölnek stb, senkinek semmilyen információt nem adtak ki, nem tudjuk,.. ötletünk sincs, hogy miért, így semmire nem tudunk felkészülni....???
"ha kell valamiben help"
Segítek, azt magyar nyelven úgy mondják segítség. Ha földműves akarsz lenni el kell sajátítanod először a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!