Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lecserélnétek a zárakat a...

Lecserélnétek a zárakat a bejárati ajtón lakásvásárlást követően?

Figyelt kérdés

Panellakást készülök vásárolni, amiben van egy több ponton záródó biztonsági ajtó. 40.000 Ft-ért kaptam rá árajánlatot, mert elvileg ezeken macerás megoldani.

Kicsit húzom miatta a szám, viszont annak a tudata is fura, hogy lehetséges, hogy valakinek van kulcsa a lakásomhoz.

2023. aug. 23. 21:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%
10 de igen, csak az nem ennyibe kerül, azonkívül átállíthatóak, de egy panelon nincs ilyen. Ès nem zárrendszert cserèlünk, hanem zár betètet. A kettő nem ugyanaz.
2023. aug. 24. 11:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk anno a teljes zárszerkezetet cserélték zárbetéttel együtt ennyiért. Igaz kb. 6 éve volt. Biztos csak egy zárbetét csere kerül ennyibe?

Családi házba költöztünk nemrég, itt két zárat cseréltünk ki, a kapukét. A többi (ház, garázs, stb.) maradt. Mivel a riasztó új kódot kapott és új távfelügyeleti szerződés is született új biztonsági jelszóval, ezért ennek nincs sok jelentősége. Egy családi háznál, nagy eséllyel amúgysem a zárakkal fognak szarakodni, az előző tulaj meg miért jönne? Pontosan tudja hol szólal meg nyitás-, vagy mozgásérzékelő (kb. mindenhol), elég alapos volt szereltetésnél. :D

2023. aug. 24. 13:42
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Igen, a zárcsere alap. Az legyen az első.

A legtöbb ajtónál ez annyi, hogy 1 db csavart kell kitekerned, a kulcsot félig elfordítva kihuzhato a zátbetét, ezzel elmesz egy zárszaküzletbe/barkácsboltba/gazdaboltba, a biztonsági zárbetét kb 20e Ft.

2023. aug. 24. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:
39%

A beheggesztett zarat a vasracsba? Mottula zarat kicsereled nekem hazilag?

Tanits mester

2023. aug. 24. 18:59
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
#14: nyilvan majd Matula bácsi megoldja. Még a Mottura zár nevét sem tudod leírni, biztos nagy hozzáértésed van
2023. aug. 24. 19:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp cseréld!
2023. aug. 29. 15:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindenképpen cseréld.

Én az egész ajtót kicseréltem,régi ezer éves fa ajtó volt,tokkal együtt.

2023. aug. 29. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!