Mi leheta hátsó szándékuk?
Örököltünk egy házat többen. Távoli rokon,nem ismerjük az örökös társakat.
Szóval, megörököltük a házat közösen,de mindenféleképp ők akartak intézni mindent (közelebb is élnek az ingatlanhoz)eleinte még örültünk is mert tök rendesek. Majd azt mondták elkezdik árulni a házat is ,mi ingatlanost akartunk, ők nem .Illetve csak azt amit ők ajánlottak.Ebből végül semmi nem lett ,de lett a házra érdeklődő hirtelen. Most ott tartunk,hogy foglalót akarnak kérni ,de ők ezt biztosításnak nevezik,mert ügyvédhez nem akarnak menni a foglaló miatt,hanem az internetről letöltött forma nyomtatványt szeretnék kitöltetni a vevővel ,hogy tegyen le 2 %-ot (eleinte 1 % akartak)persze ügyvéd nélkül,hogy ha meggondolná magát.És ezt a pénzt amit kapunk ,utaljuk annak az örökös számlájára ,aki a legtöbbet örökli.Megemlitettem ,hogy szerintem jobb lenne az ügyvéd előtt rendesen foglalózni ,mint ahogy mások is teszik,erre elkezdett nekem esni..ami eléggé érdekes volt ,az a kifogása,hogy ha ügyvédhez visszük és meggondolja bármelyikünk magát ,akkor 2x áron kell visszafizetnünk stb.(Mindenki azt várja mikor lesz eladva,miért gondolná meg magát bárki)
Azt még hozzáteszem,hogy a házból is a tárgyakat a bútorokat ők vitték szinte el és ráadásul ők örökölnek a legkevesebbet is. Gyanítok valamit a foglaló körül,de kiváncsi vagyok ti ezt hogy látjátok. Illetve ,valóban szoktak ilyet csinálni az emberek,hogy ügyvéd nélkül foglalóznak? Mert anno mi ügyvéddel csináltuk. Attól,félek hogy átvernek.
Nekem is rossz előérzetem lenne.
Megmondanám, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy ügyvéd előtt, hivatalosan legyen minden intézve, különben nem írok alá semmit, sőt, lehet, hogy én fordulok ügyvédhez.
Nem muszáj foglaló, lehet előleg is (bizonyára tudod, mi a különbség, az előlegnél nem kell dupláját visszafizetnetek) ha a rokon ettől tart, de abból nem engednék, hogy hivatalosan ügyvéd előtt történjen minden.
Egyébként én a vevő helyében se mennék bele ilyen sumákolásba. Átad kb. 1M Ft-ot, aztán nincs rendesen lepapírozva? Aztán, ha az eladó átveri, futhat a pénze után? Hát nem! A vevő helyében se mennék ebbe bele.
Szerintem meg mindenkit át akarnak vágni.
Úgy sem tudsz eladni ingatlant ügyvéd nélkül, úgyhogy fel is keresheted a sajátodat, hogy innentől ő járjon el a nevedben.
Az a legtisztább, amit előttem írtak, vegyék meg tőled a részed és kész. Nyilván nem fogják. Úgy akarnak plusz pénzhez jutni valószínűleg, hogy az összeg egy részét ők zsebbe kapják, amiről a többi tulajdonos nem fog tudni.
Létezik ilyen (vételi szándéknyilatkozat a neve némi pénzzel), csak éppen semmi értelme nincs.
Ha van vevő jelölt, akkor hozza az ügyvédjét, készítse az adásvételit, véleményezzétek, írjátok alá és kapja meg mindenki ez alapján a jussát.
Mivel komolyabb egy szándék, ha valaki ad 500 ezer forintot annak jeléül, hogy "ja, megveszi", de mivel ezekszerint nem foglalónak akarják betudni a rokonaid, így akárki is áll el, vissza kell adni? Ha foglaló részeként adja át, akkor pedig ugyanúgy a kétszeresét kell fizetnetek, ha ti gondoljátok meg magatokat, de ugye miért is gondolnátok?
Szóval úgy ahogy van, ezt elfelejteném és marha gyorsan leülnék ezekkel beszélgetni, hogy mi legyen az alap koncepció, mert valljuk be egy vevő jelöltnek sincs kedve problémás eladókkal szarakodni (hacsak nem kihagyhatatlan ajánlat).
Egyébként lehet hülyén hangzik, de én úgy lennék vele, hogy távoli rokon volt, örülök, hogy kapok valamit. Legyen nagyjából igazságos, de hogy ki vitte el a bútorait, azt pont lesz*rnám, nekem nincs rá szükségem. Mivel távoli, szabaduljunk a közös vagyontól mielőbb és hogy abból most 5 millió jön be, vagy 5,7 az már igazán nem érdekelne. A férjem örökölt így és pont ez volt a koncepciónk.
6-os
Igen,erre gondolok én is. De bizonyítani sajnos sehogy sem fogom tudni.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Úgy tudod bizonyítani, hogy ügyvédet fogadsz és rendes adásvételivel, rendes foglalóval adod el a részedet, nem pedig mindenféle simlis ügylettel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!