Melyik városban jobb élni: Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém, vagy esetleg Pest megyében valahol?
Költözés előtt állunk három gyerekkel (2 általános iskolás, 1 ovis).
Három gyerekkel hol jobb élni (ovoda, általános iskola, gimnázium, sportolás, szórakozás... egyéb lehetőségek)?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Veszprémet ismerem, ott éltem jó pár évig. Gyönyörű város, sokat fejlődött az elmúlt években. Sok a jó iskola, ott az egyetem is. Saját gyerekkel csak óvoda előttig laktunk ott, tehát arról nincs már infóm, hogy milyen az óvodai helyzet.
Nagy kiterjedésű a város, van több lakótelepes része és van kertes házas része is több. Jó a buszközlekedés a városban, van színház, mozi, szórakozóhelyek, jó éttermek, állatkert. Van uszoda, több sportpálya, konditermek stb. Szerintem az egy jó város, a többit nem ismerem.
Veszprém a legjobb, mert a legtisztább a levegője és az ivóvíze is karsztvíz. Van 2 színház, és jó nagy állatkert, van 2 egyetem is és jók az iskolák. Az óvodák is jól, vannak magánóvodák is. Nem nagyon vannak cigányok és jó a közbiztonság. Közel van a Balaton is és a Bakony is.
Majdnem mindenhol új az útburkolat és mindent felújítottak, mert idén Európa kulturális fővárosa.
Székesfehérvár közelebb van Budapesthez, ilyen szempontból jobb, de nem tisztább és a levegője se túl jó.
Tatabányán nem laknék, akkor már inkább Tatán, mert Tata gyönyörű.
Csak Székesfehérvárt ismerem, mert ott születtem, és a munkám miatt naponta járok be. Lehet hogy nem a legolcsóbb, és nem a legtisztább levegőjű, de ez amiatt lehet, hogy lényegében a legnagyobb város a felsoroltak közül, a belváros és környéke forgalmas, a külvárosi részeken pedig gyárak is vannak bőven! Viszont nagysága miatt számtalan lehetőség van szórakozásra, sok középiskola/gimnázium van, és a közbiztonság is jó!
Egy hasonló jellegű kérdésre itt leírtam mindent (#1):
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__12358..
Veszprémben van legtöbb munkahely és munkalehetőség.
És Veszprémtől 8 km a Balaton. Meg jó a kézilabda csapata, sőt a legjobb az országban és nemzetközi szinten is igen kiemelkedő.
És 2 uszoda van.
Szóval ezek közül nem is kérdés, hogy Veszprém a legjobb.
Hogy a csudába lenne már Veszprém a legjobb? Amikor kb 0 szórakozási lehetőség, fiatalok nagy része Székesfehérvárra meg az északi -partra jár bulizni. Mindenki elmegy innen, dög unalmas a város. Az már más kerdes, hogy az emberek nagyon kedvesek itt, de sajnos unalmas. Munkalehetőség a fenn említettek közül itt a legrosszabb, nincs munka a városban maximum gyári.
Székesfehérvár jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!