Ingatlanvásárlásnál ha hitelt vesz fel a vevő valóban szükséges az, hogy a közművek bekötött állapotban legyenek?
Figyelt kérdés
Érintettek leszünk egy ingatlaneladásban. A lakóházban a villany ki van kötve (nincs tartozás),nem is szeretnénk visszakötni. Azt az információt kaptuk (nem hiteles forrásból), hogy ha hitelre szeretné valaki az ingatlant megvásárolni a közműveknek bekötött állapotban kell lenni. Valóban így van ez? Természetesen a vevő érdeke ezt megtudni, de eladóként akkor inkább a készpénzes vevőket részesítjük előnyben (mindenképpen persze, ha lesz ilyen...)2023. aug. 9. 10:06
1/5 anonim válasza:
Bankfüggő, hogy mennyire szigorúak, de szerintem lakoingatlannál megkövetelik a közműveket mindenhol.
2/5 anonim válasza:
De amúgy magaddal cseszel ki, ha nem kötteted vissza, így jóval kevesebbert megy majd el az ingatlan (kp-re is) milliókat buksz egy százezres költség ki nem fizetésével.
3/5 anonim válasza:
Szerintem ez nem olyan nagy gond azért. Csokot biztosan nem vehet fel a vevő, ha nem összközműves az ingatlan, de annak lassan már úgyis mindegy...
A bankoknál eltérőek a feltételek, de egyrészt beleírnám a hírdetésbe, másrészt ha ez gondot jelentene, akkor visszaköttetném és kész. Megállapodunk abban a vevővel, hogy kinek a költségére. Mondjuk nem értem miért nem akarod visszaköttetni, nem kér enni, ha nincs használva és gördülékenyebb lenne az ügyintézés.
Ha kp-s vevőt vársz, azzal egy jó nagy réteget kizársz. Ha pedig várni kell a hitellel a közmű visszaköttetés miatt, akkor jópár hónapra elhúzódhat a dolog.
4/5 anonim válasza:
Ha lakáshitelt vesznek fel rá, akkor szerintem igen, az áram legalábbis minimum, mert lakhatásra alkalmasnak kell lennie az ingatlannak.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Természetesen utána fogunk járni ennek.
2023. aug. 10. 16:03
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!