Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyik barátommal arról beszélg...

Egyik barátommal arról beszélgettünk, hogy az építőipar jelenlegi helyzete, az elbocsájtások és az új megrendelések számának csökkenése milyen hatással lesz az ingatlanok értékére?

Figyelt kérdés

Én azt mondtam, hogy mivel nagyszámú leépítés történt ebben az évben az építőiparban és ez kihatással van szinte mindenre, ezért az ingatlanok értéke csökkenni fog, ahogy az embereknek egyre kevesebb pénzük lesz.

A barátom azt fejtegette, hogy épp, mivel csökken az építőipar tevékenysége és így az új lakások száma, így nőni fog a kereslet a régebbi lakásokra és így az ingatlanok értéke újból növekvő pályára áll.

Ti mit gondoltok?

2023. aug. 4. 08:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát, ahogy olvasom a cikkeket, már kb fixen kijelenthető, hogy ingatlan árcsökkenés van, Forintban, nominálisan. (Nem csak reál értéken).

És az utolsó cikkben osztrák példa is van, ahol 12 % csökkenésről írnak. Szóval itthon is külföldön is hasonló játszódhat le, persze biztosat senki nem tud.

De itt van pár cikk:

Hát, ahogy olvasom azok alapján 1-2 évig ingatlan csökkenés lehet, egy 20 % csökkenés forintban azért már jelentős lehet. Aztán persze bármi lehet, senki nem tud biztosat.

De itt van pár cikk amiben már most jelentős csökkenés írnak, FORINTBAN, Nominálisan.

- Idén már csökkenni kezdtek a fővárosi panellakások árai

2023 első félévében azonban elkezdődött az árak korrekciója, 12 fővárosi lakótelepből 8 esetében csökkentek az átlagos négyzetméterárak a Duna House adatai szerint. A legnagyobb áresést 2022 óta a Bécsi úti paneleknél mérték, itt 22 százalékkal csökkentek az árak – persze nem függetlenül attól, hogy 2021-ről 2022-re épp ott volt a legnagyobb drágulás. A Vizafogón és a Fehérvári úti lakásoknál is 14-15 százalékkal ment lejjebb az átlagos árszint.A legdrágább lakótelep Gazdagrét, ahol hiába estek 4 százalékkal az árak, még így is 865 ezer forint egy átlagos panellakás egy négyzetmétere.

Link: [link]

De van más friss cikk is.

- Itt az áttörés: zuhannak a lakásárak ezekben a fővárosi kerületekben

Link : [link]

DE VAN RÓLA CIKK, HOGY AUSZTRIÁBAN IS EZ TÖRTÉNIK:

-Az elemzőket is meglepte, mekkorát estek a lakásárak a szomszédos fővárosban

A bécsi lakáspiac teljesített a legrosszabbul Európa nagyvárosai közül az elmúlt egy évben - írja a Bloomberg City Tracker. Az osztrák fővárosban a tavalyi csúcshoz képest nominálisan 12,2 százalékkal csökkentek a lakásárak, amivel a szintén régóta gyengélkedő stockholmi lakáspiac számait is alulmúlta

Link: [link]

2023. aug. 4. 17:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Én meg olyan cikket olvastam, ami szerint 5%-kal nőttek az ársk, de már nem tudom, hogy hol.
2023. aug. 4. 18:46
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nem is jelentősen, de lehet hogy csökkenni fog. Kezd kifutni a CSOK, meg a többi hitel, kevesebb új lakás épül.
2023. aug. 7. 20:30
 14/14 anonim ***** válasza:
69%
Esnek mar az árak.
2023. aug. 7. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!