Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyik barátommal arról beszélg...

Egyik barátommal arról beszélgettünk, hogy az építőipar jelenlegi helyzete, az elbocsájtások és az új megrendelések számának csökkenése milyen hatással lesz az ingatlanok értékére?

Figyelt kérdés

Én azt mondtam, hogy mivel nagyszámú leépítés történt ebben az évben az építőiparban és ez kihatással van szinte mindenre, ezért az ingatlanok értéke csökkenni fog, ahogy az embereknek egyre kevesebb pénzük lesz.

A barátom azt fejtegette, hogy épp, mivel csökken az építőipar tevékenysége és így az új lakások száma, így nőni fog a kereslet a régebbi lakásokra és így az ingatlanok értéke újból növekvő pályára áll.

Ti mit gondoltok?

2023. aug. 4. 08:28
A kérdező szavazást indított:
Csökkenni fog az ingatlanok vételára
Nőni fog az ingatlanok vételára
14 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
A hitelek kamatai is nagyon magasak, így nem sokan akarnak építkezni, sem használt ingatlant vásárolni. Ez pedig ugye inkább lefelé hajtja az árakat.
2023. aug. 4. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Elemzések szerint az ingatlanok ára nem csökken jelentősen, de az értéke igen. Mert 20% infláció és zuhanó forintárfolyam mellett azonos árú ingatlan kevesebbet ér, mint korábban, ha eladom és nem másik ingatlanba fektetem az árát, akkor sokat bukom rajta, kisebb a vásárlóereje. Én most pont ebben a helyzetben vagyok, árulok egy ingatlant és azonos ár mellett szinte percenként csökken az értéke. :( Ha lejjebb viszem az árat, akkor még többet bukom. Szerintem ezzel sokan vannak így.
2023. aug. 4. 09:27
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Ja és még annyi, hogy a használt ingatlanokra épp azért lehet a közeljövőben kereslet, mert végre lehet elérhető áron találni szakembert felújításhoz, ami egy-két éve elképzelhetetlen volt.
2023. aug. 4. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Nem csak az építőipar az ami hatást gyakorol az árakra, van még csomó tényező.

Most kivárást látok a piacon. Majd jövő év elején meglátjuk merre lesz elmozdulás.

2023. aug. 4. 09:36
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Viszont még mindig sokan fektetik ingatlanba a vagyonukat.
2023. aug. 4. 09:57
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. aug. 4. 10:17
 7/14 anonim ***** válasza:
Engem pont ma hívtak befektetési szándékú vevőjelöltek. Meg amúgy is van kereslet, aki venni akar az vesz is.
2023. aug. 4. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

Évek óta mindenki azt fejtegeti, hogy majd most elkezd csökkenni az ingatlanok ára, mert most jön a ....

Aztán mégis mindig emelkedés jött.

Nem lesz ez másképp ezután sem, max stagnálás lesz egy ideig-amíg a kamatok nem rendeződnek.

2023. aug. 4. 17:04
 9/14 anonim ***** válasza:
69%
Budapesten belül tök mindegy, mert a frekventált kerületekben (belváros) mindent felvásárolnak a kínaiak - nekik még ezen az áron is olcsó, ezzel pedig kiszorítva azokat, akik ilyen lakásra gyűjtögetnek, így nekik a külsőbb kerületek maradnak és a panelok javarészt. Felére nem fognak csökkenni a lakásárak, idén egy jobb állapotban lévő felújítandó lakásnak 200 ezerrel kevesebb nagyjából a négyzetméterára mint tavaly ilyenkor.
2023. aug. 4. 17:07
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
És mielőtt még azt mondjátok, hogy rasszizmusból írom ezt, semmi ilyen szándék nincs bennem, II. kerületben lakom a körúthoz közel és az utcában kb. minden második lakás kínai tulajdonban van.
2023. aug. 4. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!