Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Költöznétek ilyen helyre?

Költöznétek ilyen helyre?

Figyelt kérdés
Ahol van egy álomház, ami minden szempontból megfelelő lenne, de a környék nem jó, sok a drogos es a kisebbség. Ez egy kisebb vidéki város.
2023. júl. 13. 13:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Azért nem tudják elfogadni, mert igencsak egyedi a véleményed.

Nos, akkor jöjjön az enyém, ami viszont objektív tényeken alapul.

Cigányos helyen nem feltétlenül csak az a pokol, ha a szomszédod cigány, hanem az, hogy a gyereked ezek közé járnak iskolába, óvodába.

A település le van rohadva, a segélyezésük miatt nem jut fejlesztésre.

Ilyen helyen az életben el nem adod az ingatlanodat, mert tájékozottabb, vagy tapasztaltabb ember simán átlapozza az ilyen hirdetéseket.

És a személyes megtapasztalásunk:

A Tisza-tónál (kiemelt üdülési övezet!) vásároltunk nyaralónak egy lakóházat, amit idényjellegűen terveztünk használni, de a valóságban 3 évig - míg gombokért nem sikerült eladni - nem mertünk elhagyni.

Nyilt titok volt, hogy a buszmegállóban ült a kocsiban a fukszokkal teli kancigány és adta le a drótot, hogy ki megy ki a faluból. Na, annak aztán reszeltek, mert mire hazaért kirabolták a házát.

Mi a falu centrumában voltunk, az "elit" részen, a polgármester, állatorvos, paplak szomszédságában, előttünk a téren a katolikus templom.

Már meg sem csináltattuk a hátsó kerítést, ami a földekre nézett, mert állandóan felvágták és vittek mindent az udvarról, amit csak láttak, plusz

rendszeresen fel volt törve a nyári konyha, a garázs és kirámolva.

Így kelt lába a 3 mázsás öntöttvas kádnak az udvarról, aminél rejtély, hogy hányan kelletek hozzá.

Mindezek úgy, hogy a lakórészen komoly riasztórendszer volt és a lakásban dekkoltunk 3 kutyával, hogy ne gyilkolják le őket. De főleg azért maradt viszonylag sértetlen, mert soha sehova nem mertünk együtt elmenni, valakinek mindig őriznie kellett a házat, legyen az lakodalom vagy temetés.

Szóval, ha ti "imádtok" ilyen környezetben lakni, akkor az a ti dolgotok, mert lehet eddig csak szerencsétek volt, de nyugi, előbb-utóbb rátok is sor kerül! A cigány osztódással szaporodik, foglalják a területeket, tarthatatlanné teszik az életet és értéktelenné teszik a település ingatlanait. De sok szerencsét a "csodás" helyhez!

2023. júl. 14. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:
53%
Ha a közvetlen szomszédság, utca ilyen, amit leírtál, akkor tuti nem. De ha amúgy az utca normális, akkor szóba jöhet.
2023. júl. 14. 09:52
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

11# A válaszod objektív részét elfogadom és valahol egyet is értek. Ezért mondom, hogy meg kell nézni rendesen az adott települést. A második része szubjektív. Te láttál egy nagyon sz*r településen egy nagyon sz*r példát. Én látok egy másikat, így a jó kívánságaidat köszönettel elfogadom!

Az eszedbe sem jut, hogyha osztódással szaporodnak, akkor nem maradnak egyhelyben, egy-egy településen? Mert én valóban ritkán hallok olyanról, ahol tényleg nincs kisebbség és nem szaporodnak és ezen felül is elkülöníteném a menthetetlen településeket (pl. borsodi lepattant cigó települések) és azokat, ahol igyekeznek kordában tartani/felzárkóztatni őket. Nálunk utóbbi a helyzet. Nyilván itt is vannak menthetetlen családok, de itt a megosztásra hajtanak és aki jobb életet szeretne, az elfogadja az integrációs törekvéseket a kisebbségből is. Ez egy fejlődő kisváros, egyre inkább nő az agglomeráció, egyre több normális ember költözik ide, mert ez még megfizethető, jó helyen van, szép közterekkel, kamerákkal, rendőrséggel. Gyorsan nyakoncsípik a "tyúktolvajokat", a normál emberek (hovatartozástól függetlenül) összezárnak, így egyre kevesebb a próbálkozás és az is pitiáner.

Szóval nem. Egyáltalán nem mindegy, hogy az a település milyen. (Lejtőn lecsúszó, vagy élhető.) A mi településünket az itt élők szeretik, ezért mertünk ideköltözni. Ha az ismerőseink nem nyilatkoztak volna pozitívan, valószínűleg nem jöttünk volna a hírneve miatt. Ellenben amióta itt vagyunk, mi is csak pozitív tapasztalatokat tudunk átadni.

A méltán rosszhírű 8. kerületnek sem csak putri része van. Egyes területei egészen szépen karbantartottak és élhetőek, nincs hír mindennapos lopásról, késelésről, balhéról. Szépen élnek együtt normálisak és nem normálisak ("raszttól" függetlenül).

Utolsó megjegyzésként, ahogy a 8. kerületben (mondjuk Corvin negyed kontra Práter utca, vagy Balázs Béla környéke) és a mi településünkön is, az ingatlanok ára zömében hűen tükrözi azok elhelyezkedését. Szerintem ez levetíthető minden településre. Nagy csodák nincsenek. Ahol hasonló állagú házat kapni 40 és 60 millióért is, csak más településrészeken, annak oka van. Csakhát sokan nem látnak tovább az orruknál és azt gondolják megkötik életük üzletét...

2023. júl. 14. 11:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazából Jánoshalmáról lenne szó. A helyzet az, hogy van ott egy számomra szép ingatlan. Ilyen ingatlant máshol nem látok, hogy olyan a ház kívülről is amilyet szeretnék jó a négyzetmétere (és meg is tudom fizetni), számomra tökéletes az belső elrendezése is stb. Maga az ingatlan Jánoshalma jó részén van és az ottani házak áraihoz képest nem a legolcsóbb lepusztult ház.

De a Facebookon meg mindenhol olyan híreket lehet olvasni, hogy gyakoriak városszerte a betörések, nemrégiben emberölés is volt ott stb. Elvileg sok a balhés kisebbség. Én eddig egyszer voltam ott, nem láttam vészes dolgokat az a pár óra alatt meg maga a varos szép, rendezett, de viszont igen sok kisebbséget láttam az utcán, ami nem is lenne baj, csak ugye az egyéb hírek, hogy este féljek e attól, hogy vajon hozzánk törnek be nem tudom mennyire reális vagy csak fel vannak fújva ezek az esetek a pletykál stb. miatt.

2023. júl. 14. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Én olyan helyre nem költöznék, ahol nappal is sok van.
2023. júl. 15. 00:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Bajai vagyok, az én véleményem az hogy ha teheted ne az alföld déli részén akarj megtelepedni.

Munkalehetőség szempontjából nincs eleresztve a környék. Fizetés is jóval alacsonyabb mint az ország nagy részén. A közbiztonság szempontjából még rosszabb a helyzett. Sok a cigány és így sok betörés, lopás van. Évente akad olyan akit agyonvertek a betörők. Elég megnézni a helyi portálokat. Például:

[link]

Ezen kívül még jó pár eset van, és nem csak Jánoshalmán, hanem a környező településeken is. Mikor a szódapént 2-300 ft is el lopják ott komoly gondok vannak. Mélykúton ha végig mész tele lepukkant kinézetű cigányokkal. A szárnyas feldolgozóban dolgozó egyiptomi vándormunkásokkal is állítólag sok a gond, igen erőszakosas, falunapon saját tapasztalatom, hogy balhéznak.

Kiskunhalason színtén nagy problémát jelentenek a drogosok és a csövesek.

[link]

Egyébként nagy probléma az igen magas rendőrhiány. Migránsokkal szerencsére mostanában nem nagyon van gond állítólag Ásotthalomnál próbálkoznak most jobban.

Szerintem ami még nagy probléma, hogy ezek a települések kezdenek kihalni. Az öregek kihalnak a fiatalok meg elmennek a környékről a felti problémák mellett még az is a probléma hogy nincs normális szórakozási lehetőség. Azon kívül hogy iszol a haverokkal nem igen tudsz mást csinálni. Ugye most lesznek rendezvények, pl Mélykúton, Bácsalmáson de nagyon értelmes program nem lesz.

2023. júl. 20. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!