Ingatlanajándékozás lehetséges apóstól?
"Az ingatlan értéke számit, nem a 4 százalék"
Az ingatlan értékének 4 százaléka több, mint az ingatlan értékének 1,6 százaléka. Akkor is több, ha egymillió forintos ingatlanról beszélünk, akkor is több, ha 46 millió forintos ingatlanról beszélünk. Mert 4 százalék több, mint 1,6 százalék. 🤦♀️
Kérdező, valószínűleg magadtól is tudod, de azért megjegyzem, hogy úgy számolj, hogy mivel az ajándékozás tárgya csak az ingatlan 1/3 része, így az ingatlan értéke alatt az 1/3 rész értékét kell érteni. Szóval ne az ingatlan teljes értékével számolgass, és rettenj el, hogy mennyit kell majd fizetni. Annál olcsóbban megússzátok.
#8-as!
Elkerülte a figyelmed, hogy a kérdező a párjáról ír, de nem a férjéről!
De ha a férje lenne is, akkor sem a férjnek ajándékoztatnám, hanem a magamnak, aki már így is 2/3-ad részben tulajdonos vagyok (de nem ez a fő ok, hanem az esetleges válás...).
Kedves #8-as, nézetem szerint Te vagy a tájékozatlan, ekkor pedig miért adsz nem helytálló tanácsot? Tudatosan (tájékozatlanságból?) félrevezeted a másikat, akinek jótanácsra van szüksége. Pontosan úgy van minden, ahogyan a #9-es és én is írtam: az ajándék személyes vagyon és ahhoz nincs tulajdoni és birtoklási joga senki másnak, még a házastársnak sem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!