Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanajándékozás lehetséges...

Ingatlanajándékozás lehetséges apóstól?

Figyelt kérdés
Olvasgattam róla de erről nem találtam, írtam ügyvédnek de még nem kaptam választ. Valakinek van ezzel tapasztalata? Arra gondoltam, hogy ha nem lehetne akkor először apától nekem és utána tőlem a férjemnek?
2023. júl. 11. 17:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%

"Az ingatlan értéke számit, nem a 4 százalék"

Az ingatlan értékének 4 százaléka több, mint az ingatlan értékének 1,6 százaléka. Akkor is több, ha egymillió forintos ingatlanról beszélünk, akkor is több, ha 46 millió forintos ingatlanról beszélünk. Mert 4 százalék több, mint 1,6 százalék. 🤦‍♀️

Kérdező, valószínűleg magadtól is tudod, de azért megjegyzem, hogy úgy számolj, hogy mivel az ajándékozás tárgya csak az ingatlan 1/3 része, így az ingatlan értéke alatt az 1/3 rész értékét kell érteni. Szóval ne az ingatlan teljes értékével számolgass, és rettenj el, hogy mennyit kell majd fizetni. Annál olcsóbban megússzátok.

2023. júl. 12. 06:52
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#8-as!

Elkerülte a figyelmed, hogy a kérdező a párjáról ír, de nem a férjéről!

De ha a férje lenne is, akkor sem a férjnek ajándékoztatnám, hanem a magamnak, aki már így is 2/3-ad részben tulajdonos vagyok (de nem ez a fő ok, hanem az esetleges válás...).

Kedves #8-as, nézetem szerint Te vagy a tájékozatlan, ekkor pedig miért adsz nem helytálló tanácsot? Tudatosan (tájékozatlanságból?) félrevezeted a másikat, akinek jótanácsra van szüksége. Pontosan úgy van minden, ahogyan a #9-es és én is írtam: az ajándék személyes vagyon és ahhoz nincs tulajdoni és birtoklási joga senki másnak, még a házastársnak sem!

2023. júl. 12. 07:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!