Hova érdemes költözni saját gépjármű nélkül?
Saját gépjármű nélkül leginkább nagyvárosba érdemes költözni, ahol sűrű a közösségi közlekedés hálózata?
Gondolok itt például Budapestre, a pesti oldalra.
Esetleg a gépjármű helyettesíthető egy komolyabb elektromos biciklivel?
Rengetegen élnek autó nélkül, bárhová lehet költözni, csak kicsit kényelmetlenebb lesz.
"Esetleg a gépjármű helyettesíthető egy komolyabb elektromos biciklivel?"
Ha szekrényt vagy karácsonyfát akarsz vele hazavinni, akkor nem, nem helyettesíthető. Ha csak el akarsz jutni vele a vonathoz akkor meg elég egy elektromos roller vagy sima bicikli is (ha nem dombvidéken laksz).
Én Szegeden élek, 29 éves vagyok és nincs autóm. (Jogsim van.) Van kerékpárom (amit 40 ezerért vettem 10 éve és évi 10 ezret költök karbantartására), elektromos rollerem (amit 200-ért vettem tavaly és nem kellett még rákölteni) és tömegközlekedést használok még (ami havi 8000 lenne, de amúgy a munkáltatóm fizeti). Mindenhová eljutok így maximum 20 perc alatt a városon belül.
Amikor költöztem és szekrényt kellett vinnem, akkor béreltem egy autót 2 napra.
Karácsonyfát nem szoktam vinni, otthon műfenyőm van a szekrényben.
Faluba bicikliz ne Budapesten
Veszélyes is meg nagyon évszak függő is
Van kényelmes tomegkozlekedes
Falun is sokan elnek auto nelkul. Busz jarat minden falubol van a kozelebbi varosba. Elektromos bicikli falun belul jo, talan ha kozel van a varos akkor oda is be tudsz vele menni de akkor inkabb robogot erdemes venni mert az azert gyorsabb.
Manapsag amugy 2-3 havi fizetesbol lehet venni autot es sokan jarnak 25 eves autokkal. A falusiak kozt van olyan aki csak arra hasznalja hogy hetente egyszer bemegy a varosba bevasarolni es ehez eleg az oreg auto is.
Alaptalan probléma, ha az ember attól teszi függővé a soron következő lakhelyét, hogy nincs járműve.
Ugyanis fél millióért már lehet venni egy hétköznapi "szaladgálós" autót.
Ez az összeg semmi ahhoz képest, hogy egy másik településre költözöl, ott házat/lakást veszel, megváltoznak a munkába járásod körülményei, eltávolodsz a rokoni baráti körödtől, más életvitelre más időbeosztásra kényszerülsz, stb.
Hja' és eddig hol és hogyan éltél, ha nem hiányzott az autó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!