Győr-Moson-Sopron megyeiek, melyik települést választanátok ezek közül, ha ingatlant szeretnétek venni?
Jánossomorja: Amit eddig olvastam róla, hogy itt nincs sok élet, mert nagyon kisváros és azt is látom, hogy az ingatlanárak eléggé magasak, nem véletlen hiszen közel van a határhoz. Ez sokat is segítene ingázásnál, ha a költségeket nézem meg azt, hogy mennyi idő menne el az utazással.
Kapuvár: Itt vannak talán a 3 település közül a legolcsóbb ingatlanok, ami azért elég nagy pozitívum mert nem szeretnék életem végéig hitelt fizetni. Viszont nem tudom, hogy azért olcsó mert a határtól viszonylag messzebb van, vagy mert nem jó környék?
Csorna: Nagyobb város több is az ingatlan, amiből lehet választani, viszont ez sincs közel már annyira a határhoz.
Sokan ajánlják, hogy mielőtt ingatlant vásárolsz menj el a környékre, maradj ott fél napot, hogy lásd milyen hely,de jelenleg erre nincs lehetőségem és elég nagy a szórás is. Előre is köszönöm minden környékbelinek az infómorzsákat!
Kapuváron sincs különösebb gond a nem idén barnultakkal, ha erre vonatkozott a kérdés ("nem jó környék").
Ha Csornával összehasonlítom: szinte ugyanakkora lakosságúak, mindkettőt 1968-ban nyilvánították városnak, mégis Csorna sokkal városiasabbnak tűnik. Kapuvár még mindig egy nagyra nőtt falu, falusias gondolkodású emberekkel. Szerintem alapvetően ezért alacsonyabbak az ingatlanárak. Egyébként a határhoz Kapuvár van közelebb, szóval nem ezen múlik.
Jánossomorját kevésbé ismerem, de azt biztosan a rendszerváltás után nyilvánították városnak, amikor már az égvilágon semmi követelmény nem volt hozzá. Szóval az most is 100%-ig falu. Egyébként két falu összevonásából keletkezett: Mosonszentjános és a nála sokkal kisebb, és a főúttól távolabb levő Pusztasomorja összevonásából.
Nem írtad, hova járnál dolgozni. Ha a munkahely helyszíne nem szempont, én mindenképpen Csornára költöznék, méghozzá lehetőleg a 85-ös főút és a vasútállomás közötti térségbe. Ott Kiscsornát célszerű kerülni (főúttól délre, a város nyugati szélén van), ott vannak nem idén barnultak. Nem is a közbiztonságra szoktak panaszkodni, hanem hogy pl. lopott rézvezetékekről égetik le műanyag szigetelést, amitől kellemetlen bűz terjeng.
Nem tudom mennyi időre tervezel külföldön dolgozni, de ismerőseimből kiindulva 3-5 évet bírtak csak ki. Lehet csak puhányok, vagy pedig összeszedték a szükséges pénzt amit akartak.
Az írásodból nekem az jön le nem ugródeszka otthont keresel, hanem véglegeset. Így én arra felé vennék házat a megyében ahol sok jól fizető munkahely van, azaz Győrhöz közelebb. Csorna-Győr közötti területe, mivel az erre felé mutató környéket nézted, és inkább Győrhöz közelebb.
Szerintem nagyon nem mindegy , hogy a külföldi munka befejezése után, a nyugdíjas korodig, a pároddal és az iskolás gyerek/-ek mennyi időt töltenek tömegközlekedési eszközökön, vagy esetleg mekkora távon ingáztok kocsival napi szinten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!