Földszinti lakásnál mire kell figyelni, illetve milyen problémák jelentkezhetnek? Új építésû lakóparkoknál.
Nem ismerem az újépítésű lakóparkokat, de azok között is van trehány, igénytelenül összedobált és igényesen kivitelezett.
Hogy én mire figyelnék?
A vízszigetelésre és hogy ne bámulhassák telibe a lakásomat a kíváncsiak és a rossz szándékúak. Valamint a zajos liftajtó ne legyen közel és a kukát ne tárolják a lakásom közelében.
Kérdés, hogy milyen a fűtése.
A legalsó lakás - földszinti vagy akár első emeleti is lehet - ha nincs alatta fűtött helység és nem padlófűtéses, nagyon hideg alulról.
Panelben laktam úgy legalsó lakásban, hogy alattunk csak fűtetlen tároló volt, így a padlónk nagyon hideg volt állandóan. Felnőtteknél nem akkora gond, vastag papucs vagy vastag zokni megoldja, de ha kisgyerek van ott nagy probléma, mert eleinte a földön kúszik-mászik, meg a földön ülve játszik.
Érdemes megkérdezni milyen szigetelés van a padlónál.
Ha van felette másik lakás akkor egy lefolyódugulásnál a csatornából a földszinti, a legalsó lakásban fog visszajönni minden. Megint saját eset, a háztól sok méterre volt dugulás azon a csatornaágon ahol mi voltunk a legalsó lakás és minden a mi vécénken jött vissza amit felettünk a vécében, mosdóban, vagy a konyhai mosogatóban leengedtek. Mert a mi vécénk volt az első kifolyási pont a víznek. De rendesek voltak a felettünk lakók, amikor szóltam, hogy gond van többet senki nem használt semmit amíg pár órával később el nem készült a duguláselhárító. De azért nem volt nagy öröm.
Azonban ezekhez képest több előnye van egy földszinti lakásnak, ha már lehetőségem lenne választani, akkor azt venném meg a magasabb emeletek helyett.
Épìtőiparban vagyok mérnök
. Hamarosan lakást veszek de egy biztos: földszintit vagy tetőtérit nem veszek. Az átlag nem is sejti hogy mennyire el lehet baxni amit aztán arany áron lehet csak javítgatni.
a szüleimnek földszinti lakása van.
Mikor eljutottam a lakásvásárláshoz egy fontos szempont volt,hogy ne földszinti lakás legyen.
a szüleimet a felső szomszéduk már többször is eláztatta.
A lépcsőházban hallani ahogy végig megy előttük az összes ott lakó.
A felső szomszéd állandóan dübörög felettük.
Engem ezek zavartak míg a szüleimmel éltem, úgyhogy egy
4 emeletes társasház 4. Emeleten vettem lakást
A vízszigetelésre plusz +1 az nálunk is probléma.
Azt is nézném, hogy a társasháznak mennyi közös problémája van. Nekünk lakásonként arra is el fog menni 1-2 millió forint, hogy megcsináltassuk a tetőt, a kaput, az erkélyeket a kazánt. Mi azért vettünk újabb építésűt, mert úgy okoskodtunk, hogy arra nem kell annyit költeni.
Na a mi házunk tipik olyan, hogy ugyanolyan rossz állapotban van, mint egy 30-40 éves tégla társasház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!