Majdnem 40 évesen várnátok még az ingatlan vásárlással, hogy az önerő összejöjjön vagy megvennétek egyet lakást olyan helyen, ahova nem annyira vágytok?
Városban élek és ez a környék kifejezetten tetszik. Nem a legdrágább város, de egyedül azért itt venni ingatlant mem egyszerű.
Néztem olcsóbb lakásokat faluban, amire van önerőm. Az sem családi, hanem lakás.
Lemondanátok a kényelmes városi életről egy ilyen lehetőség miatt? Közel a 40-hez várjak még 1-2 évet és hátha tudok itt is venni?
11# Ez véletlen egyrészt. Másrészt, ha továbbköltöznél és nem befektetésnek tekinted a lakást, akkor ez a nyereség nem realizálható. Tartja a piaci értékét, sőt... Mondok egy példát.
Amikor a lakásunkat vettük az 16 millió forint volt. Ekkor az eladóink egy újépítésű csokos házba mentek tovább 28,8 millióért. Mi a lakásunkat szeptemberben eladtuk 39,5 millióért, ugyanaz a ház most a 90 milliót nyaldossa. Ha most egy ilyen házba szeretnék beköltözni, akkor nem 13 milliónyi különbséget kell kigazdálkodnom valahogy.
Városból költöztem falura 25 éve, családi okok miatt. A befogadásommal nem volt semmi gond, normális emberek laknak errefelé.
Mégis 25 éve úgy érzem magam itt, hogy nem vagyok otthon, pedig a saját házam. Számomra megszokhatatlan életforma.
#12 értelek, de én regeteget dolgoztam vele a két kezemmel, munka mellett. Ennek a munkának viszont realizálható a profitja. 3 évet dolgoztam vele főállás mellett. Másik esetben meg vártam volna tovább az igazira egy albérletben. Szóval de, bőven van realizálható része, és a vásárlóereje arányaiban sokkal nagyobb a mostani értékének, mint amennyiért vettem.
Volt itt minden, bontás, építés, új lakrész kialakítás, stb stb.
Szóval értem amit mondasz, itt most nem ez a helyzet, az igazira várást én helyettesítettem egy extra lépcsővel és munkával, ami meg is térült.
A lépcsőt értem, nekünk is megadatott, bár extra munka nélkül is "megtérült", ha lehet ezt mondani. Viszont mivel az értékét tartotta és csupán ugródeszka volt, a nagy egészet nézve nem jártunk jobban.
Abban igen, hogy 40 millióval indultunk tovább a mai piacon, nem 16-tal (vagy kitudja mennyi megtakarításunk keletkezett volna azóta). De jobban esett volna a lelkemnek 7 éve megvenni a házunkat, az akkori árán...
Nyilván minden eset más és más, én már a korábbi lagymatag piaci környezetben is mélyen áron alul vásároltam, pont azért, mert amit generálos 15-ért megcsinált volna rajta, azt én megoldottam 5-ből "okosan".
Mák, nagy mák, egyébként sosem lett volna lakásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!