Ingatlaneladáskor ki szokták ásni a mozdítható növényeket a kertből?
Tegyük fel, hogy az ember hosszú hónapokig, akár évekig árulja a házat, ahol él és akkor nyilván még aktívan fenntartja a kertjét, tehát a potenciális vevő még úgy fogja látni a kertet, hogy tele van növényekkel.
Aki eladta már a házát és kertbarát, a mozdítható növényeket magával vitte? Nem vette ezt zokon a vevő? Hogy szokott ez menni?
Amikor én vettem a budapesti családi házamat, az eladó kikötötte, hogy ősszel majd jön leszüretelni a tököt.
Ez komolyan azt képzelte, hogy majd én ápolom, gazolom meg locsolom hónapokon keresztül a pár darab tökét.
Mire ősszel jött, már régen be volt füvesítve az egész kert.
12.
Ez egy teljesen elhanyagolt kert volt és az udvar közepén futottak a tökök indái mindenfelé. A ház felújításakor sem lehetett erre tekintettel lenni, mert kellett a hely az építőanyagoknak meg a munkálatokhoz. Mire készen lett a felújítás, már nyoma sem volt a növényzetnek.
Egy díszkert lett kialakítva, pázsittal, kis tavacskával, csobogóval.
Amikor ősszel jött a volt tulaj, rá sem ismert a volt ingatlanjára.
Mondtam neki, hogy az építkezés során megsemmisültek a tökök, de ha gondolja, kimehetünk a piacra és veszek neki "kárpótlásul" pár kilót.
Sarkon fordult és köszönés nélkül távozott.
Ennek már vagy 20 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!