Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlaneladáskor ki szokták...

Ingatlaneladáskor ki szokták ásni a mozdítható növényeket a kertből?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy az ember hosszú hónapokig, akár évekig árulja a házat, ahol él és akkor nyilván még aktívan fenntartja a kertjét, tehát a potenciális vevő még úgy fogja látni a kertet, hogy tele van növényekkel.

Aki eladta már a házát és kertbarát, a mozdítható növényeket magával vitte? Nem vette ezt zokon a vevő? Hogy szokott ez menni?

2023. jún. 11. 22:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Megegyezés kérdése.

Ha nem esik szó róla akkor a megtekintett állapot szerint ami ott volt annak maradni kell.

2023. jún. 11. 23:14
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Nálam a mozdítható pont az jelenti, hogy nem kell kiásni. Mozdítható a cserepes virág, vagy akár a dézsába ültetett leander. Ha ezeket elviszi az eladó, abba nem lehet belekötni.

De ásni ne ásson ki semmit. Ennyi erővel a szőlőtőkéket és a facsemetéket is kiáshatná földlabdával. Nekem meg maradna az üres kert gödrökkel. :-) Ezt nyilván egyetlen vevő se tűrné el.

2023. jún. 12. 00:12
 3/13 Pszichológus atya ***** válasza:
98%
Egy 10-20 éves fát elég problémás áttelepíteni - nagy körültekintés mellett is legfeljebb 60-70% eséllyel éli túl a fa, s a nagy körültekintés akár több százezer forintos kiadást is jelenthet. Tehát nem jellemző még kis cserjéknél, bokroknál, virágoknál sem.
2023. jún. 12. 03:57
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Hat en a harom eves koromban egy szem hoviragbol ultetett hovirag foltomat bizony kiastam es vittem magammal cserepben. :D
2023. jún. 12. 08:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt amiből ástunk ki.Nekik az épikezésnél tönkre ment volna .
2023. jún. 12. 08:54
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Amíg nem kelt el az ingatlan, még csak érdeklődő sem jött, a család vitt amire vágyott. Málna, tuja, virágok.

Aztán jött egy vevő, foglalót tett le, onnantól nem vihetett senki semjit. A vevő a megtekintett ingatlana tette a foglalót.

2023. jún. 12. 09:17
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Én pl már háznézéskor is mondtam hogy viszem a növények nagy részét (magnólia fák, kisebb tuják stb).
2023. jún. 12. 09:23
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

A pitiánerség csimborasszója, hogy jó drágán meghirdetnek egy házat, majd ha a vevő már lefoglalózta, akkor a kiköltözés előtt még mindent kilopkodnak belőle, a növényektől a konnektorokig...stb...stb....

Szégyenletes, hiszen a foglaló átadása után már minden elültetett vagy beépített dolog az új tulajé.

2023. jún. 12. 10:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam én már itt azt is hogy valaki a házi vízművet vinné el.
2023. jún. 12. 11:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

9.

Meg a konvektorokat szereltetné le, meg a légkondit...

2023. jún. 12. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!