Milyen települést ajánlanátok, ami megfelel az elképzeléseinknek?
Gyermekvállalás előtt állunk a párommal. Úgy döntöttünk, nem szeretnénk, ha a túlzsúfolt budapesti agglomerációban kellene gyereket nevelni, így a vidékre költözést fontolgatjuk.
A munka nem probléma, férjem 100% otthonról végezhető szellemi munkát végez, én pedig pedagógusként úgyis találok valamit belátható időn és távolságon belül.
Én helyi származású vagyok (Biatorbágy), férjem felvidéki, ami nem jön szóba, így nincs olyan terület, amit család miatt preferálnánk.
Az elképzeléseink:
- legalább 10 000 fő lakosság legyen
- ne Pest vármegye és Budapest agglomerációja legyen
- ne legyenek a közelben olyan lakott területen kívüli utak, ahol kinn a kerékpározni tilos tábla, kivéve ha van megfelelő alternatíva (példa: Herceghalom és Tatabánya között tiltás van az 1-es úton, de ez nem zavaró, mivel van mellette egy szervizút; ezzel szemben az olyan tiltások, mint Százhalombatta és Ercsi között a 6-os úton, elfogadhatatlanok számunkra)
-legfeljebb 50 km-re legyen valamilyen hegyes vagy dombos környék
-legyen a településen vasút (alibi vasútvonalak környéke, ahol napi két pár vonat megy, kizárva)
-c. mentes nem csak a település, de a környéke is
Valami tipp? Bármelyik terület szóba jöhet országon belül.
Székesfehérvár? Bár nem tudom mit értesz dombos környék alatt.
Vasút van, biciklivel a környéken minden fontosabb elérhető (Velencei tó, Balaton, bár a 81-esen nem tudom mi a helyzet ilyen szempontból, vagy hogy ez egyáltalán számítana-e)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!