2, vagy 4% illeteket kell fizetnem abban az esetben, ha nem vagyok meg 35 eves csak a lakas 3/4-et szeretnem megvenni?
Adott egy orokolt kis lakas, 4-en osztoznak rajta: edesanyam es a 3 testvere.
Edesanyam az o reszet a nekem ajandekozna, a tobbieket pedig kifizetnem 3-3 millio forintban.
Nekem ugy lenne a logikus, hogy mivel csak 9 millio forintert "veszem" a lakas 3/4-et, es ha az egeszet megvennem, akkor is meg 15 millio forint alatt lenne a vetelar, igy 2%-ot kell csak fizetnem a megvasarolt resz utan.
De felek, hogy van valami aprobetus resz es bekavar az, hogy nem a teljes lakast veszem.
A nav-nak jó telefonos ügyfélszolgálata van, hívd fel, tájékoztatnak.
Az a biztos, itt csak találgatnak, sokszor még az ügyvéd sincs tisztában mindennel.
Ez alapján 2%, de ha a nav szerint áron alul vetted becsérték alapján felül bíralhatja az adásvételi árat, így akár 4% is lehet.
A testvérek között ajándékozást nem javaslom, mert ha megromlik a viszony vissza perelhetik a részüket.
Nem, a testverek kozott nem is lenne ajandekozas, en sem bizom bennuk. Csak edesanyam es kozottem.
Es igen, aron alul vennem, mert 5-5 milliot er a reszuk, nem harmat.
De akkor majd mindenkeppen megkerdezem a navot.
~360.000 ft a külömbözet.
3x5=15m, és 15ig 2% az illeték, tehát felesleges játszani vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!