Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehetséges, hogy elviszik "az...

Lehetséges, hogy elviszik "az orrunk elől" a házat?

Figyelt kérdés

Ingatlanközvetítőn keresztül megegyeztünk a vételárban, megkaptuk a tulajdonosok adatait, az ügyvédünk dolgozik a szerződésen.

Előfordulhat, hogy valaki gyorsabb, és a tulaj annak adja el?

2023. máj. 31. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Persze, velem ez megtörtént.
2023. máj. 31. 18:34
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerződéstől függ, ha csak a vételárat fizetitek majd, és nincs oda adva a fele, akkor annak adja el aki borítékban viszi neki a pénzt, nem kell várni hitel kiutalásra, arra míg elviszik a meglévő ingatlanotokat, és abból fizetnétek ki a másik felét, ilyenek.
2023. máj. 31. 18:55
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Az ügyvédnek bele kell írni a szerződésbe,hogy a ház már nem eladható.Nálunk is igy tette az ügyvéd .
2023. máj. 31. 19:09
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Előfordulhat ha nem volt vételi szándéknyilatkozat és foglaló.
2023. máj. 31. 19:24
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
A tulajdonosokkal nem egyeztetek meg?
2023. máj. 31. 20:57
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
én így jártam, egy kps vevővel
2023. máj. 31. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
velem is megtörtént, már indultam az ügyvédhez mikor hívott az ingatlanos hogy valaki drágábban megveszi az építési telket, úgy hogy bocsi. Az megint más hogy ez 10 éve történt és azóta üres a telek.
2023. máj. 31. 21:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Ritkán történik ilyen gondolom félemeid vannak hogy eladja másnak.

Beszéljeteka tulajjal az talán megnyugtat.

2023. jún. 1. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Tényleg nem gyakori az ilyen azért. A papírozás mindenhol idő, de valljuk be, melyik az a hülye tulajdonos, akinek ha ígérnek 5 millió pluszt, nem bólint rá és hagyja az előző jelöltet veszni, amíg nincs kötöttség?

Erre viszont olyan helyen van reális esély, ahol pörög a piac és áron alul vennél...

Mi majdnem belefutottunk. 78 millióért hírdettek egy ingatlant jó ideje, megalkudtunk 71-re. Aláírtuk a szerződést, már nyakig benne voltunk a banki ügyintézésben, amikor mondta az eladónk, hogy jelentkezett egy másik pár, akik korábban megnézték, hogy szeretnék a házat, ha még megvan és még az eladó lett leteremtve, hogy miért nem szólt, hogy van rá ajánlat, ráígértek volna. :D Kellemetlen. Örülök, hogy addigra már aláírt szerződésünk volt.

2023. jún. 1. 08:54
 10/12 anonim ***** válasza:

6+

Az én esetemben az ingatlanos zsebébe került egy boríték, aminek a vastagsága megfelelő volt számára. Pedig nekem már elbírálták a hitelemet is... Mivel átvállalta az addigi költségeimet nem lehetett beperelni sem.

2023. jún. 1. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!