Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
29-es, ezt a kérdést 5 perce írtam ki.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Szerinted hányan fogják azt írni, hogy megengedik a gyereküknek az otthonélést és családalapítást? Mondom, max. 10 %, én élőben is ezt látom. A mi családunkban is az a jellemző, hogy a 90-es évek elején mindenki otthonra vállalt gyereket, míg épült a ház, de nekünk, következő generációnak ezt már nem engedték. És az ismerősi körömben is ez a jellemző.
"A mi családunkban is az a jellemző, hogy a 90-es évek elején mindenki otthonra vállalt gyereket, míg épült a ház, de nekünk, következő generációnak ezt már nem engedték."
De akkor nem az árak meg az infláció a gondtok, hanem az, hogy a szüleitek kitesznek otthonról. Jól értem? Hát igen, az individualizáció térnyerésének következménye...
Jah, régen nem volt infláció :D
90-es évekbe még fillérért tudtál venni dolgokat
Azt se tudod mit jelent :D
Ebből az erőltetett magyarázkodásból látszik mekkora az ingatlan lufi.
Persze, 30M, de amikor valaki eladja mindig az utcán nyavalyog, hogy húgyé kelt el.
"Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?"
Hát például nem a sült galambot várják, hanem tesznek érte! 20-35% önerőt kell összekaparni, attól függően: lakás vagy családiház, és, hogy ezek hol vannak. +5% illetékre és paprozáshoz. Tehát max 40% kell! Ehhez lehet gyűjteni és spórolni néhány évig, vagy kimenű külföldre. Ha megvan a pénz, lehet építkezni vagy vásárolgatni.
Én sem kaptam semmit a szüleimtől, még is megoldottam 2022-ben 4év gyűjtögetéssel!!! Azaz nem lehetetlen, csak elhatározás kérdése...
Nekem pl engedik, sőt határozottan ajánlottak a mai helyzetre nézve, de egyébként nővéremnek is felajánlottak 10 evvel ezelőtt.
Unokatesoim közül 2 élnek így.
Szomszédban ott élnek, immáron házasként, két legjobb barátom, ha lehet ilyet mondani, úgyszintén, csak nem házasként még.
Általános iskolás ismerőseim közül 3-4 szulei mondtak, hogy inkább maradtak volna ott az albi helyett, és spóroltak volna hazra, ezeket utólag a gyerekek is megerősítették, akik mindenféle kényszer nélkül, saját döntésből dobbantottak. Ebből 1 esetben mind a két fel sszulei jobban preferálták volna az otthon élést.
Szakkozepes ismerőseim közül 2 rol tudok, aki otthon el (24-25 évesen, úgyszintén barátnővel/baráttal) az egyik szülőnél.
Nővérem ismerősei között szinten van olyan, aki otthon lakik 2 gyerekkel. (30 évesen)
Szóval hiába a GYK-s kérdések meg ilyenek, én akkor sem ezt tapasztalom.
Amúgy meg elég itt körbe néznem a faluban, pontosan tisztában vagyok vele, hogy nálam +/- 5 évvel fiatalabb/öregebb korosztályból ki van otthon és ki nincs, kinek van gyerek/kinek nincs.
Persze tudom, hogy ez az országra le vetítve csekély százalékot jelent, de abból kiindulva, hogy nem GYK-zik mindenki, és egyebkent is mindenki azt kommentel amit akar, én inkább hiszek a saját szememnek.
"Rengeteg a támogatás, ott a Csók meg a Babaváró is segítségnek"
:D
Ja, nagy segítség 10 millió forint, mikor egy csoknak megfelelő otthon 40-60 millió, akkor 3 gyerek mellett már csak a maradék 30-50 milliót+a, kamatát kell kicsengetni, pofonegyszerű 😃
"A mi családunkban is az a jellemző, hogy a 90-es évek elején mindenki otthonra vállalt gyereket, míg épült a ház, de nekünk, következő generációnak ezt már nem engedték."
Míg épült a ház... Igen, akkoriban még volt miből épüljön a ház. Ma már nincs miből és ez a kérdés alapcsírája! Ma csak a gazdag tőkés és a külföldi tud épülni, meg aki eleve gazdag családba született. 20-30 évvel ezelőtt meg bárki épülhetett, olcsón meg lehetett mindent oldani. Ma pedig minden elemi törekvést a legkülönbözőbb módokon lehetetlenítenek el, ha másnem akkor furfangos rendeletekkel és szabályokkal, csak azér hogy plusz pénzt húzzanak le az átlag/kisemberről.
De! Milyen derékszíjat is húzogatunk, ha eleve már nadrág sincs?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!