Megoldást keresek problémánkra Mit lehetne kezdeni ezzel a helyzettel?
Édesapukám 20 éve nem dolgozik.
Skizófrén beteg.Lelakja az ingatlant.Csinálja az adósságokat egyfolytában.és nem foglalkozik a felszólitásokal,befizetni valóval.(Mert ő mindent kifizetett mert, ő a Máttyás király!) Semmi személyes adatai nincsenek meg. gondolok Például;
(Személyi ig,lakcím kártya) Nem képes semmit se csinálni. Csak élőskődni mindig valakin.
Kőzben gyűlnek az adóságok az ingatlanon a mai napig.
Apukám 4/6 részben Tulajdonos
Anyukám csak 1/6 részben.
Visszamennénk oda, és az adósságot rendeznénk.De lehetetlen vele élni az ingatlanba. Megkeserítené az életünket.
Csapkod,ordibál,alkoholt iszik. valóságtalan dolgokat talál ki.
Nincs önmagánál.
Nem képes kezeltetni magát.
Szeretnénk vissza menni de ő miatta nem nem tudunk :(
Ilyenkor mi a teendő? Mit tudnánk csinálni? Hogy tudnánk vissza menni a lakásba úgy hogy ne legyen ott?
Felnőtt esetében az nem gyámság, hanem gondnokság 1-es.
Bemész a helyi gyámhivatalba és megkérdezed a gondnokság alá vonásának a feltételeit! ...egyébként is ott kell elindítani.
Sajnos ha holnap elkezditek, akkor is lesz 1 év, mire a gondnokolás lezajlik. Már MOST kell neki nézni elmeszocális otthont és beadni a jelentkezést - jelezve, hogy elindítva a gondnokság alá vonása - mert ott is a várakozási idő 1-2 év.
(Azt azért elmondanám, hogy édesanyád anyagilag ugyanúgy felelős a tartozásokért, mert házasok.)
2. Gondnokság zajlik már féléve, De fontos a gyámhivatalnak szakorvosi vélemény.(De egyszerűen Nem akar velem jönni Ellenkezik,nem láttja be hogy beteg. Pedig kértem a háziorvosátol beutalót is. Töbször is próbáltam Rendöri intézkedéssel,Mentőszolgálatal.
De soha nem akarják pszichátriára be vinni.
Nem vagyok érintett, de már láttam hasonlót.
Aki elmebeteg, az nem fog önként veled elsétálni a bizottsághoz, viszont írásban megkérheted a helyszíni szemlézést és elbírálást.
Én sem értem miért mennél oda...
Ha a gondnokság nem megy, akkor anyukámat menteném ki jogilag a helyzetből, hogyha apukád meghal, ő ne kerüljön lehetetlen helyzetbe. Más egyebet nem igen tehetsz.
Max még a közműveket át lehet jelenteni, hogy ne neki érkezzenek a számlák, így ne adósítsa el teljesen a "házat".
Miért a te nyakadra?
Semmi közöd az ő tartozásához.
Azon lehet morális vitát folytatni, hogy mennyire kellene támogatnia téged. De alapvetően azt csinál a saját vagyonával/tartozásával, amit akar.
Arról nem is beszélve, hogy beteg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!