Zenki kérdése:
Azt szeretném meg kérdezni ha veszek egy telket de van rajta egy ház akkor házat azt hogyan tudom telekőnyveztetni? És honnan tudom hogy engedélyel épült mert a tulaj azt mondja nem kellett engedély rá mert 1990es években épült de ezt nem tudom
Figyelt kérdés
Illetve hogyha nincs engedely ra akkor lebonthassák?#ingatlanvásárlás #Ingatlan telekönyvezés
2023. máj. 16. 12:30
1/4 mindentudó99 válasza:
Hazudik. Illegálisan építette valószínűleg. Nincs róla papírja nincs rajta a térképen ezért próbálja elhitetni hogy nem kellett engedèly 1990 -ben. Ami marhaság.
2/4 anonim válasza:
Hrsz alapján földhivatali bejegyzés,térképkivonat...továbbá a helyi építésügyi hatóság.
3/4 anonim válasza:
Úgy ahogy a 2-es válaszoló írja. De építési engedély 1990 előtt is kellett. Valószínűleg, vagy engedély nélkül épült, vagy nem lakóháznak, hanem gazdasági épületnek van feltüntetve a ház, már ha felvan a földhivatali papírokon.
4/4 anonim válasza:
Mivel már régen épült nem fognak vele kötözködni, csak el kell intézni a hivatalban. Ahogy írták, meg kell bízni a térképészt és ő elkészíti a megfelelő rajzot a földhivatal számára, majd ezzel be kell vezettetni az ingatlant is a telek lapjára.
Ennek van költsége, nem is kevés, de meg lehet egyszerűen csinálni.
Kérdezz rá vagy keress rá a neten hogy mennyibe fog kerülni a földmérő munkája (térképész) és mennyibe kerül a hatósági eljárás díja, mejd ezt a költséget alkudd le a vételárból!
Vagy mond meg a tulajdonosnak, hogy intézze előbb el és akkor tudod megvenni!
Mindig kellett engedély az építkezéshez, csak az utóbbi pár évben lett a kisebb ingatlanoknál, hogy engedély helyett bejelentés szükséges csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!