Hogyan kell eladni egy házat kerttel együtt, ha a nevemen van?
Figyelt kérdés
Milyen papírokra, és iratokra van szükség a polgármesternek, hogy engedélyezze az eladást?2023. máj. 14. 11:17
1/15 anonim válasza:
Feltételezem, te vagy a tulajdonos ,ha a te neveden van....Mi köze ehhez a polgármesternek?
2/15 anonim válasza:
Ha a tied, akkor miért kéne engedélyezni a polgármesternek.
Nem árt egy ügyvéd, aki lebonyolítja az eladást.
3/15 A kérdező kommentje:
Azt hittem hogy a polgármestertől is kell engedély, mert ugye a falujában van. Meg át sem néztem még a helyi rendeleteket. Ugye nem kell eladásért adózni? Egyáltalán nem értek ehhez. Tudtok e jó ügyvédet itt Mezőkeresztes környékén?
2023. máj. 14. 11:27
5/15 anonim válasza:
Jezusom... a polgarmester nem tulajdonosa a falunak, miert kene tole engedely?
6/15 anonim válasza:
Meg kell hirdetni az ingatlant. Vagy neked vagy kötsz egy szerződést egy ingatlanközvetítővel. Ha megvan a vevő akkor ő majd hozza az ügyvédet. Neked nem kell engedélyt kérned sem a polgármestertől sem senkitől a ház eladásához.
7/15 anonim válasza:
Jézusom, hány éves vagy, 10, hogy ennyire nem vagy képben? Polgármesternek semmi köze hozzá, belegondoltál, hogy mondjuk Budapesten vagy egy nagyvárosban minden sz@ros lakásvásárlást engedélyeznie kellene a polgármesternek, azt hogy lehetne kivitelezni?
Keress egy ügyvédet, az majd felvilágosít mindenről.
8/15 anonim válasza:
Amúgy jól mondja a hatos, az ügyvédet a vevő szokta intézni, csak azért javasoltam, hogy keress egyet, mert láthatóan nem árt ha kicsit felvilágosít.
9/15 anonim válasza:
Utálom az ingatlanosokat, de keres egy ingatlanközvetítőt, mielőtt rávesz valaki arra, hogy féláron add el a házad!
10/15 anonim válasza:
3. Az eladás után csak akkor kell adózni, ha 5 éven belül vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!