Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért árulják az emberek...

Miért árulják az emberek ingatlanközvetítőn keresztül az ingatlanjaikat? Miért éri ez meg nekik?

Figyelt kérdés
Adtam is el ingatlan az elmúlt időszakban, illetve jelenleg keresek is megvételre saját részre, és azt látom, hogy az ingatlanosok 90%-a teljesen alkalmatlan a feladatára (tisztel a kivételnek) Mintha nagyon felhigult volna a szakma, könnyű pénzszerzési lehetőséget látnak bene. De sokszor semmit sem tudnak az adott lakásról/házról, műszakilag analfabéták, még egy méretarányos alaprajzot sem tudnak megrajzolni a hirdetéshez. És természetesen verik fel az árakat, hogy több legyen a jutalék. De az eladókat nem értem, akik pár ezer forintból meg tudnák hirdetni az össze portálon kiemelten az ingatlant (én is ezt tettem), és nem kellene több százezret, milliót fizetni az ingatlanosnak jutalékként.
2023. máj. 12. 11:52
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Áruld már el nekem drága egyetlen angyalkám, hogy mégis milyen hitelt intézett nektek az ingatlanos bácsika? :) Mit írt alá helyetted? Saját bankja is van? Hát ez remek.

Mennyi volt a jutalék? :)

Én nem értem, hogy minek kell itt hazudozni.

2023. máj. 14. 22:44
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, látom sokan ugyanígy látják mint én. Már több lakást is megnéztünk az elmúlt hetekben, és teljes mértékben azt éreztem, hogy az ingatlanosok a legfeleslegesebb lények ebben az egészben. Semmi hasznosat nem tudtak mondani az adott ingatlanról, fingjuk sincs melyik tartófal és melyik válaszfal. Az egyiknél még az a gyanúm is felmerült, hogy azt se tudja mi a különbség ezek között. De a kedvencem az volt, mikor az ingatlanos néni egy tetőtéri lakásnál megpróbált meggyőzni arról, hogy ha a tetőt "kiegyenesítem", akkor használhatóbb nagy szobáim lesznek. Egy vidéki belvárosi lakásról beszélülnk a 3. emeleten. Arra már nem tudott válaszolni, erre mégis ki adna rá engedélyt, mekkora munka és nem mellesleg hány millió ftba kerül egy tetőbontás a belvárosban.
2023. máj. 15. 12:23
 23/23 anonim ***** válasza:

1. Azért mert fel sem mérik, hogy az ingatlanos semmivel nem tud többet, mint ők maguk. Pont ugyanarra a hirdetési piacra/platformra tud hirdetést feladni, min a tulaj maga. A többi az csak duma. Mert midig éppen kp-s vevőik részére keresnek pont olyan ingatlant amit én hirdetek. :) De sok ember szaladgál az ingatlanirodák körül 45-50 millióval.

2. Itt fentebb felsorolt intézni valók nem nagy dolgok. Az hogy ezeket helyettem valaki 3,5-5 % + Áfa áron megcsinálja nincs pénzem. Inkább tenném fel a rulettre, mint hogy kifizessek egy átlagos pl. 50 milliós lakás eladása után valakinek cirka 2,2-3,2 milliót a semmiért. Az ingatlanos összes intézési munkája maximum 50-70 ezret ér, ha nekem eladóként nem akarózna ezeket már elektronikusan intézhető ügyeket megcsinálnom.

3. Imádom amikor azzal kezdik, hogy ügyvédi hátteret biztosítanak. Kac-kac Mégis kinek és mire? A szokásjog alapján a vevő fizeti az ügyvédi költséget, és azt választ ügyvédjének akiben megbízik. Az ügyvéd szerződéskötéskor mindkét felet képviseli, attól hogy a vevő fizeti. Szóval erre sincs szükség eladóként.

A legtöbb megbízási szerződés azon alapul, hogy addig nyomulnak az eladó lakások tulajaira, meg etetik, hogy a nép egyszerű gyermeke elhiszi hogy szüksége van egy piócára, aki lenyúlja őket pár millióval.

A luxusingatlanok piacán, az ipari, kereskedelmi, vendéglátóipari ingatlanok, no meg az új építésű ingatlanok piacán (ahol az építő ezzel nem foglalkozik) természetesen kellenek a közvetítők. De nem az átlagos, ház, lakás, nyaraló esetében.

2023. júl. 20. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!