Miért árulják az emberek ingatlanközvetítőn keresztül az ingatlanjaikat? Miért éri ez meg nekik?
Áruld már el nekem drága egyetlen angyalkám, hogy mégis milyen hitelt intézett nektek az ingatlanos bácsika? :) Mit írt alá helyetted? Saját bankja is van? Hát ez remek.
Mennyi volt a jutalék? :)
Én nem értem, hogy minek kell itt hazudozni.
1. Azért mert fel sem mérik, hogy az ingatlanos semmivel nem tud többet, mint ők maguk. Pont ugyanarra a hirdetési piacra/platformra tud hirdetést feladni, min a tulaj maga. A többi az csak duma. Mert midig éppen kp-s vevőik részére keresnek pont olyan ingatlant amit én hirdetek. :) De sok ember szaladgál az ingatlanirodák körül 45-50 millióval.
2. Itt fentebb felsorolt intézni valók nem nagy dolgok. Az hogy ezeket helyettem valaki 3,5-5 % + Áfa áron megcsinálja nincs pénzem. Inkább tenném fel a rulettre, mint hogy kifizessek egy átlagos pl. 50 milliós lakás eladása után valakinek cirka 2,2-3,2 milliót a semmiért. Az ingatlanos összes intézési munkája maximum 50-70 ezret ér, ha nekem eladóként nem akarózna ezeket már elektronikusan intézhető ügyeket megcsinálnom.
3. Imádom amikor azzal kezdik, hogy ügyvédi hátteret biztosítanak. Kac-kac Mégis kinek és mire? A szokásjog alapján a vevő fizeti az ügyvédi költséget, és azt választ ügyvédjének akiben megbízik. Az ügyvéd szerződéskötéskor mindkét felet képviseli, attól hogy a vevő fizeti. Szóval erre sincs szükség eladóként.
A legtöbb megbízási szerződés azon alapul, hogy addig nyomulnak az eladó lakások tulajaira, meg etetik, hogy a nép egyszerű gyermeke elhiszi hogy szüksége van egy piócára, aki lenyúlja őket pár millióval.
A luxusingatlanok piacán, az ipari, kereskedelmi, vendéglátóipari ingatlanok, no meg az új építésű ingatlanok piacán (ahol az építő ezzel nem foglalkozik) természetesen kellenek a közvetítők. De nem az átlagos, ház, lakás, nyaraló esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!