Csepel befektetési céllal milyen környék?
Budapesten befektetési célú ingatlanvásárláson töröm a fejemet.
Ahogy nézegettem az ingatlanárakat, sajnos egyre inkább szorulok kifele a belvárosból. Addig, amíg ott egy kb. 30-35 m2-es közepes állapotú lakást tudnék venni a pénzemből, addig mondjuk Csepelen egy szép állapotú 60 m2-es is beleférne a keretbe.
Milyen környék Csepel belvárosa (Szent Imre tér és közvetlen környéke), és mennyivel nehezebb ott bérlőt találni egy ingatlanra, mint mondjuk a belvárosban (VII. - VIII. kerület)? És a bérleti díjak mennyire térnek el egymástól?
Semmivel nem nehezebb. A bérleti díj nyilván függvénye a környéknek, közlekedésnek, stb. Szóval ezt így egyértelműen nem lehet megmondani. Keress rá ingatlan.com-on.
Ha befektetési cél, akkor én egy panelprogramos, jóállapotú panelban gondolkoznék, nem a régi típusú bér és blokkházakban.
Egyébként nem mindegy milyen csoportot célzol. Egyetemisták, pályakezdők, kispénzűek szorulnak ki jellemzően peremkerületekbe ugyanúgy, ahogy te is. De persze ki lehet fogni az ellenkezőjét is. Nyilván valamivel olcsóbban tudod kiadni, mint ugyanazt tudnád a belvárosban.
Legalább annyival kevesebbért tudod kiadni, mint amennyivel olcsóbb.
És eladni is annyival nehezebben fogod tudni majd.
Valamiért eléggé lemaradt Csepel, pedig jó helyen van.
Csepellel az a baj szerintem hogy van 3 út a nagy mennyiségű lakoshoz amin be lehet jutni, és annyi. Ha akárcsak az egyiket blokkolja valami, pl. egy baleset, akkor órákat vesztettél.
Ha rendesen kibővítenék pl. 2x3 sáv mind a 3 hídhoz, akkor már élhető lenne, de jelenleg ez szerintem nagy hàtrány.
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat.
A Szent Imre tér és közvetlen környékéről valakinek személyes tapasztalata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!