Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti vennétek lakást befektetési...

Ti vennétek lakást befektetési célból Budapesten a Bezerédi utcában? Mennyire biztonságos ez a környék? Minden vélemény érdekel, mert nem vagyok pesti! Panka

Figyelt kérdés
2019. okt. 10. 17:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Vennék. Átlagos utca, a Rákóczi úttal párhuzamos, tehát igencsak belpest.

Inkább a ház állapota (lepukkant, vagy rendezett) anyagi helyzete (felújítási alap, tartozások), a lakók összetétele az érdekes(cigányok, óbégató prolik, vagy csendes, normális lakók)

2019. okt. 10. 18:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédként és ingatlanforgalmazóként azt mondom, hogy nincs rossz ingatlan, csak rossz ár! Jó áron szinte bármit vennék, bárhol. De azt nagyon kell tudni, hogy hol mi a jó ár! :) Számít, hogy mi a cél? Eladás vagy bérbeadás? :)
2019. okt. 11. 17:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ, nagyon hálás vagyok érte!! A cél a kiadás lenne. Arra gondoltam, hogy vennék egy 2 esetleg 3 szobás lakást valahol a 8. 9. kerületben, a lényeg hogy egyetemek körül legyen, mert elsősorban egyetemistát / egyetemistákat szeretnék albérlőnek. Lehetőleg teljesen felújítandóra gondoltam, amit felújítanék és ezután jöhetnének a bérlők. Fontos, hogy relative biztonságos legyen a környék, mert hát ki szeretne egy horda cigussal találkozni egy későre tett szeminárium után decemberben...A lakáskiadást cégen keresztül gondolnám, mert nincs lehetőségem rendszeresen ellenőrizni az ingatlant. Erről mi a véleményetek?
2019. okt. 12. 06:51
 4/11 anonim ***** válasza:
írtam privát üzenetet
2019. okt. 12. 07:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyetemek környékén venni lakást mindig jó befektetés és a kerülettől függetlenül, ezek nem jellemzően putris környékek. Lehet, hogy 5 utcával távolabb már igen, de egyetemi környezetben nem.

Viszont cigány hordákkal, vagy bűnözőkkel bárhol lehet találkozni. Még csak ott sem kell lakjanak, rengetegen vannak a romániai cigók Mo. nagyvárosaiban.

Ami visszatarthatja őket, az az, hogy a frekventált helyek be vannak kamerázva, ...még ha sokszor semmit nem is érnek, de ott vannak.

Hogy valakit ér e támadás, az egyéni szerencse, elővigyázatosság és felkészülés (pl. gázspray) kérdése, de ez Budapest minden utcájáról elmondható este, sötétben.

2019. okt. 12. 08:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem. És arról mit gondoltok, ha a kinézett ingatlan “ árveréses ingatlan” ? Tudom, hogy van kockázat benne, és persze sokmindentől függ, de mégis? Ti belemennétek, vagy semmiképpen sem?
2019. okt. 12. 10:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha profi lennék az árverési "huncutságokban", akkor minden további nélkül vennék. Ha nem vagyok profi, akkor sok esélyem nincs az árverési hiénák között.

2019. okt. 12. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Érdekesek a hosszászólások. Kissé fel is bosszantottam magam azon, hogy a válaszolók nagy része fogalmatlan, szóval kissé száraz lesz a stílusom.

Első körben az utca nem Bezerédi, hanem Bezerédj. A kérdező alaposan utánanézhetett ennek a vásárlásnak. Laktam ott egy rövidebb ideig (nem éveket) albérletben.

Mivel az utca Budapest egyik leghírhedtebb utcájából Népszínház) nyílik, csodát ne várj. Minden percben lehet találkozni mindenféle (cig, nég, kín) népcsoporttal, viszont ezekkel az emberekkel soha nem volt gondom.

Viszont egy 18 éves vidéki, frissen főiskolát kezdő, törékeny lánynak igazi kultúrsokk lesz ez a környék, és a saját alaptalan félelmei miatt nem fog egyedül hazasétálni este arra.

Én a lakótársaim miatt jöttem el onnan. Mind magyarok voltak, de mivel ez egy nagyon olcsó környék, a legalja magyar bérelt, vagy vett ott lakást. Ez jellemzi a környéket is. Az igénytelen, leszakadt magyarok előszeretettel pisiltetik a kutyáikat a házfalakra, borzalmas pisiszag van. Fa és park nincs a környéken.

Összefoglalva, egy kulturált magyar ember nem fog ott lakást bérelni, vagy venni, mert egyszerűen nem otthonos a környék. Semmi szerethető, kellemes hangulata nincsen.

Azonban külföldieknek kiváló Airbnb szállást lehet csinálni, mert minden közel van.

A kérdező céljainak ez a környék nem megfelelő. Ki fogja tudni adni, viszont nem kedves-aranyos főiskolásoknak. Ráadásul ha valaki lakást akar ott venni, érdemes felutazni vidékről, és szétnézni (és elolvasni az utcanevet) vásárlás előtt.

2019. okt. 13. 10:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 8-as!

Lehet, hogy az utca hivatalosan és újabban Bezerédj, de én egy 71-ik éves ember vagyok, születésem óta a Blahán (Emke ház) lakom és a Bezerédi utcaként ismerjük. A Google is erre keresve adja ki a találatot, az ott lakók is Bezerédinek mondják, ...de ez mindegy is.

Amiket leírtál azokat nem vitatom, csakhogy mióta te ott laktál, azóta lefolyt egy kis víz a Dunán, változtak az idők. Nyugodtan mondhatom neked, hogy a Bezerédi(j) utca nem jobb és nem rosszabb, mint bármelyik másik utca, 5 km-es körzeten belül. Belpest tele van ilyen utcákkal, négerek, kínaiak hemzsegnek még a Váci utcában is, de nem hallottam még, hogy támadásokat hajtottak volna végre akár csoportosan, vagy egyénileg a magyarok ellen.

A cigányok már más történet, egyre kevesebben laknak a belvárosban, mert adják el a lakásokat (önkormányzatit is) és költöznek ki vidékre. A pesti lakás árán jó házat kapnak és még egy 30 éves Mercire is futja. Hogy aztán visszaszivárognak Budapestre "pénzt keresni" azzal nem lehet mit kezdeni, de ez alól egyik utca sem kivétel, talán csak a budai lezárt utcák.

Ezért is írtam, hogy a HÁZ a lényeges, nem a bekamerázott belpesti utca.

Azt is leírtam, hogy SEHOL nem célszerű fiatal nőként este, éjszaka egyedül kószálni, mert olyan világot élünk, hogy ehhez már nagyváros sem kell, sem Magyarországon, sem Budapesten, sem az egész világon.

Próbáltam rákeresni, hogy bűnesetek, támadások Budapest Bezerédj vagy Bezerédi utcában, de egy találatot nem adott ki a Google, de ha te hatékonyabb vagy, akkor azt szívesen olvasom.

És zárásul, kutyapiszok mindenütt van Budapesten, a pisiszagért meg emberek a felelősek, a kutya nem pisil házfalra, de erről az egész belváros tudna mesélni, még ott is, ahol 1 millió a lakások m2 ára.

2019. okt. 13. 11:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek hálásan köszönöm a válaszokat, látom lesz min tipródni és monfondírozni...Panka
2019. okt. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!