Aki Budapesten vett lakást az elmúlt 1-1,5 évben, mennyi önerőre vett fel mekkora hitelt?
".... HA eleget esnek az ingatlanárak."
Aztán mennyit remélsz vágyálmaid szerint?
Felére, negyedére fognak csökkenni?
20%-al alábecsül a bank - és a linkedből idézve - a nagy ingatlanválság idején, a 2007 és 2014 között nagyságrendileg 15-16 százalékkal estek a lakásárak.
Ne riogasd az embereket feleslegesen!
A másfél évből picit csúszunk ki, valahogy július végén vettük a lakást.
Akkor még jók voltak a kamatok. 60 nm-es lakás, 47 millióért, 10 millió önerővel és 10 millió babaváróval, a többi banki hitel.
Amúgy emlékeim szerint talán 20 millió körül lehetett volna az önerő, csak akkor már lehetett tudni, hogy mennek fel a kamatok, és jobban járunk, ha a többi pénzt befektetjük.
35-ert most tudsz Budán is lakast venni.
a hirdetési árak ne tevesszenek meg, azok beragadtak, kereslet 0, sokat lehet alkudni.
1,5 éve vettem. Külső kerületi 50 m2-es, 2 szobás panellakás.
Ismerőstől vettem meg, teljesen felújítandóan. 21 millió volt. Ebből 12 önerő 9 hitel. Maradt pár millióm amivel annyira lakhatóvá tettem, hogy be tudjak félkészen költözni.
De ezzel az infóval sokra nem mész, a hasonló lakások akkoriban 25-30 között mentek, most 30 alatt nincsen és az átlag 35-40 között van hirdetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!