18 éves leszek, pesti, van 5/6 tulajdonjogom egy hazra, de nincs ra haszonelvezeti jogom, es nem oda vagyok bejelentve, ezek alapjan jogosult vagyok igenyelni az onkormanyzati lakast?
Figyelt kérdés
2023. febr. 16. 22:42
21/27 anonim válasza:
Ez a haszonélvezeti jog a tulajdoni lapon is rajta van?
22/27 A kérdező kommentje:
Igen
2023. febr. 19. 18:49
24/27 A kérdező kommentje:
Igen, a foldhivatalbol kikertem
2023. febr. 19. 20:30
25/27 anonim válasza:
Ha az övék a haszonélvezeti jog az olyan, mintha nem is lenne ingatlanod.
Az önkormányzat felé ezzel kell fordulnod, hogy másé a haszonélvezeti jog és így te sem be nem költözhetsz, se a hasznából nem részesülsz az ingatlannak.
Ezért mondtam, hogy kérd a gyámügyesek segítségét akik korábban az ügyedet intézték, ők tudnak abban segíteni, hogy az önkormányzatnál figyelembe vegyék, hogy ez az ingatlan olyan mintha nem is létezne.
26/27 A kérdező kommentje:
Ha ez sikerülne, igaz, hogy egy önkormányzati lakást olcsóbb megvenni, mint egyet újonnan?
2023. febr. 19. 20:49
27/27 anonim válasza:
#26 Mivel az önkormányzati lakások nem új lakások, természetesen olcsóbbak.
de nincsenek eladó önkormányzati lakások, kb. 20 éve amit lehetett az önkormányzatok eladtak. Most olyan eladó lakásaik vannak amiket nem akarnak fenntartani mert eleve lepusztultak. A többi meg kell a rászoruló embereknek, családoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!