Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház eladástól elállás?

Ház eladástól elállás?

Figyelt kérdés

Hirdetem a házamat. Van egy érdeklődő aki készpénzzel fizetne, de lealkudott 3 milliót. Nagyon sürgős lenne neki a dolog, 2 héten belül fizetne és költöznöm is kéne azonnal. 3 napja tette ezt az ajánlatot. Nézegettem házakat, de nem találtam másikat magamnak (rosszabb állapotúak mint az enyém, és 3-4 hónap mire költöznének. Albiba nem mehetek, van 2 macskám és akváriumom is).

Nekem annyi a bajom a házammal hogy elcigányosodott a környék. Illegális lakasfoglaló az egyik szomszéd. Miattuk alapból áron alul hirdetem a házat, de hogy még ezen felül is alkudnának 3 milliót.. Inkább ellakok benne ennyiért én is.

Nem írtunk semmi papírt, csak marketplacen írtak. Nem foglalóztak.

Lehet belőle valami gondom ha visszautasítom az ajánlatot?

2023. febr. 7. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Amíg nem papíroztatok nincs foglaló elállhatsz tőle.Vagy mond hogy ennyit nem tudsz engedni hátha raknak rá.
2023. febr. 7. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

A marketplacén írtak, és nem is látták élőben a házat?

És ezt te komolyan veszed?

2023. febr. 7. 09:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A foglalózás úgy kezdődik, hogy te + ő egy ügyvédnél irattok egy szerződést, ő pedig meghatározott időn belül, vagy azonnal utal min 10%-ot. Amíg ez nem történt meg addig azt csinálsz a házaddal amit akarsz. A szerződés meg tartalmazza az elállás esetében ki mennyit fizet. De általában, ha a vevő áll el akkor tied a foglaló, ha te állsz el akkor vissza adod a foglalót és még ugyanannyit.
2023. febr. 7. 09:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Látták élőben, de marketplacen beszéltünk előtte és utána is. Nem telefonon, hanem írásban. Ezt csak azért emeltem ki. Az üzetekben le van írva az ajánlatuk.

Majd ma megírom nekik akkor hogy sajnos így nem fog menni a dolog. Köszönöm a segítséget

2023. febr. 7. 09:43
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy, azt csinálsz a házaddal, amit akarsz. De egy kicsit tudakozódj, nehogy valaki behúzzon a csőbe, mert eléggé könnyen menne, úgy látom. A cigányok meg hátha elmennek... A cicákra vigyázz...
2023. febr. 7. 10:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az meg sose érdekeljen, hogy másnak mi a sürgős...
2023. febr. 7. 10:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen cigányos, én örülnék hogy van egy hülye aki megveszi.

De amíg nem tett le foglalót, addig ő is visszaléphet.

2023. febr. 7. 10:22
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem az eladástól állsz el, hanem nem fogadod el az ajánlatot. Vagy korábban belementél és most meggondoltad magad? Igazából az sem számít, amig nem volt foglaló és nem ingatlanoson keresztül megy a dolog, mert akkor ők követelhetnék a jutalékukat.

Amúgy próbáld ki: a boltban x forint valami, te meg beígérsz érte jóval kevesebbet. Nem adják oda annyiért. Szerinted a boltnak lesz belőle problémája?

2023. febr. 7. 13:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!