Hogyan lenne jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Tegyük fel árultok egy lakást, van is egy igazán ígéretes jelentkező aki kp-s vasarlo lenne.

A lakás nagyon tetszik neki, teljesen felvan újjítva , a környék is tetszik neki de fel.

És mivel hosszú távra és saját célra vásárolna, azt kerte hogy had maradjon itt egy éjszakát hogy meggyőződjön arról hogy biztos jó-e a környék, a szomszédok, mert ide szeretne gyereket vállalni a későbbiekben. Azt mondta a vásárló hogy ha elégedett mindennel akkor azonnal mehetünk az ügyvédhez is akár. Minden papírt elkert, mikor épült, mikor lett felújítás, milyen anyaggal dolgoztunk szóval nagyon, nagyon alapos. Mindennel elégedett, csak ez az 1 dolog ami problémás hogy tényleg csend van-e és nem hallatszik át/be minden.

Ti ebbe belemennétek? Ha igen milyen feltételekkel? Papirozzuk le hogy X napon itt tartozkodik?

Köszönöm szépen a válaszokat.

2023. jan. 19. 18:41
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Más. Kifejtem kommentben
16 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Amikor lakást kerestünk pont ezt mondtam én is, hogy normalizálni kéne pár éjszaka ott töltését vásárlás előtt, mert tényleg sokminden van, amit csak így lehet igazán megtudni. Mi végül nem vetettük fel az eladónak, de a szándékot abszolút megértem.

Eladói szemszögből nézve nem igazán tudom mi tud rosszul elsülni, gondolom nagy érték már nincs ott. Gyorsan kicseréli a zárat és nem enged vissza? Szándékosan megrongál valamit? Ennyi erővel minden airbnb kiadó is parázhatna ezen, és ez mind elég jól bizonyítható dolog. Én valószínűleg belemennék.

2023. jan. 19. 18:51
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Szó sem lehet róla hogy 1 idegent éjszakára beengedjek.

1000 veszélynek tenném ki magam .

2023. jan. 19. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Egyik lakás sem tökéletes.

Egy üres lakásban nincs tv, rádió.

Emiatt sokkal jobban hallja a szomszédokat, fürdenek, tv-znek, wc-znek.

És mindenhol vannak zajok.

Megvan az esély, hogy a balfasz meggondolja magát.

Az ilyen kötözködő, kicsinyes vevő ha megveszi, az után is mindennel hivogatni fog.

Én nem engedném.

Az autót sem viszi el nyaralni mielőtt megveszi.

2023. jan. 19. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:
16%

#3 ez pont rossz példa, mert próbakörre elviszed az autót, és egy lakásnál a "próbakör" megfelelője egy éjszaka ottalvás lenne.

Amúgy úgy gondoltam, hogy közben az előző tulaj már nem lakik ott, természetesen.

2023. jan. 19. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
4. A próbakör az, hogy megnézheti a lakást.
2023. jan. 19. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Régen meg a leendő feleséget "leteszteljük" eljegyzés előtt, hogy tud e majd szülni:DDD

Én a 2x foglaló fejében előre utalás után belemennék.

Szerződésbe foglalva átutalja a 2x-es foglalót-megérkezik a számlára a lóvé, hozza a pizsamáját, kapja a szobáját.

Reggel 8 órakor távoznia kell, nincs fürdés, nincs reggeli, ha ezt megszegi újabb foglalóval tartozik.

Ha minden megfelel neki, akkor megkötjük a szerződést reggel és fizethet a többi lóvét;)

ui: a foglalót nem kell visszaadni, ha megszegi a szerződési feltételeket a vevő vagy meggondolja magát-nem vásáról.

De ha az eladó, akkor többszörösen visszafizetni...

2023. jan. 19. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván semmi értelme úgy, ha foglalót kérsz. Feltételezve, hogy az eladó már nem lakik a lakásban mire fel ez a nagy felháborodás az ötletre? Elképesztő rosszindulat süt rólatok.
2023. jan. 19. 22:51
 8/10 anonim ***** válasza:

A kérés reális és jó, csak az a baj, hogy nem tudhatod nem fogja-e kipakolni a lakást reggelre vagy beengedni/beköltöztetni valakit akit utána nem tudsz onnan kirakni.

keressetek áthidaló megoldást!

Vegyetek egy diktafont vagy szerezzetek olcsó kamerát és éjjelre legyen betéve a házba, hogy rögzítse a hangokat a megbeszélt helységben!

Nem kell ott is aludnia a vevődnek ahhoz hogy hallja milyen zajod a környék. Neki csak arra van szüksége hogy hallhassa. Hát akkor vedd fel neki!

2023. jan. 20. 02:13
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

Látom itt mindenki szeret más kárán próbálkozni, de ha fizetni kell foglalóval szerződéssel hitelesítve, az már büdös.

Aludjon az ilyen az utcán tesztelésül a kukák közt:DDD

2023. jan. 20. 13:45
 10/10 anonim válasza:
Alapjában véve nem szokványos, de ha bele is mész, akkor - ha van több szobád - akkor aludjon ott, de semmiképp sem hagyd magára. Sőt, lehet én váltásban ébren is lennék a párommal, óvatosságból.
2023. febr. 6. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!