Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vásárlás után körülbelül...

Vásárlás után körülbelül mennyi idővel jön ki a levél az illetékről?

Figyelt kérdés
2023. jan. 16. 10:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Februárban vettem, még nem jött ki.

Nyáron ki kellett tölteni egy értékbecslést, mekkora a ház, a garázs, mekkora az értékük külön külön, van-e medence, stb.

Még nem jött ki a csekk, de sajnos már várható.

2023. jan. 16. 10:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Ennyire lassúak? Én azt hittem hetek alatt kiküldik
2023. jan. 16. 10:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól függ. Van hogy kijönnek megnézni és ő maguk megállítanak egy magasabb illetéket.
2023. jan. 16. 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Én hatósági árverésen vettem ingatlant. Ebben az esetben, több vevő volt, bőven fel lett tornázva az ár. A becsült érték felé ment bőven a végső ár. Nem hiszem, hogy az illetékhivatal más értéket határozna meg, mint amit kifizettem érte.

A tavasszal történt meg az árverés jogerőre emelkedése, és ezzel a földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzése.

Mai napig nem jött értesítés az illetékről. Mondjuk nem is nagyon idegesít....addig is nekem kamatozik!

2023. jan. 16. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Kb.5 hónap.
2023. jan. 16. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor nekünk extra gyorsan lement. Tavaly januárban vettük a házat, február végén már meg is kaptuk (GYMS-megye).
2023. jan. 16. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. jan. 17. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Ohh, hát ebben nem meglepő módon igen gyorsak 1-2 hónap alatt mindegyik várárlásom esetén jött a határozat a befizetendőröl. Kell a pénz....
2023. jan. 21. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!