Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik 20 éve várják az ingatlan...

Akik 20 éve várják az ingatlan árak csökkenését azok vesznek most ingatlant?

Figyelt kérdés
Mert itt valóban elkezdtek kicsit csökkenni az árak. Ha hozzá vesszük az inflációt akkor nagyot csökkent az ingatlanok reál értéke.
2023. jan. 15. 10:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én kb úgy jártam, mint #10, és végül az építkezés lett a megoldás.

Ennek 2 oka volt:

1: Egy szerkezetileg jó, felújítatlan kádár kockához kellett volna felvennem kb 10 millió hitelt, de a felújításához a másik hitelt már nem tudtam volna fizetni. Természetesen nem is adtak volna annyit amennyire szükségem lett volna.

2: 2021-ra odáig fajult a helyzet, hogy ugyan annyiba került egy kádárkocka, mint egy ugyanakkora újépítésű ház KÍVŰLRŐL KÉSZEN TELEKKEL együtt, azon településen ahol élni szerettem volna.

Így 2022-ben építkezni kezdtem. Most ott tart a helyzet, hogy az új ház építésének ~85-90%-ért (telek nélkül) adnak egy kockát, ami lakható, de teljes felújítása szükséges. Vicc az egész... és jó döntés volt utólag is.

2023. jan. 17. 11:16
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes hír:

Megindult az ingatlanárak csökkenése

Megállt a drágulás üteme, egyes lakástípusoknál pedig már elindult a csökkenés is. Budapesten akár 3,5 százalékkal kedvezőbb áron találhatunk téglalakásokat, míg a panelek esetében a csökkenés mértéke eléri a 2,5 százalékot, derült ki az Otthon Centrum elemzéséből.

Link : [link]

2023. jan. 17. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!