Akik 20 éve várják az ingatlan árak csökkenését azok vesznek most ingatlant?
Én kb úgy jártam, mint #10, és végül az építkezés lett a megoldás.
Ennek 2 oka volt:
1: Egy szerkezetileg jó, felújítatlan kádár kockához kellett volna felvennem kb 10 millió hitelt, de a felújításához a másik hitelt már nem tudtam volna fizetni. Természetesen nem is adtak volna annyit amennyire szükségem lett volna.
2: 2021-ra odáig fajult a helyzet, hogy ugyan annyiba került egy kádárkocka, mint egy ugyanakkora újépítésű ház KÍVŰLRŐL KÉSZEN TELEKKEL együtt, azon településen ahol élni szerettem volna.
Így 2022-ben építkezni kezdtem. Most ott tart a helyzet, hogy az új ház építésének ~85-90%-ért (telek nélkül) adnak egy kockát, ami lakható, de teljes felújítása szükséges. Vicc az egész... és jó döntés volt utólag is.
Érdekes hír:
Megindult az ingatlanárak csökkenése
Megállt a drágulás üteme, egyes lakástípusoknál pedig már elindult a csökkenés is. Budapesten akár 3,5 százalékkal kedvezőbb áron találhatunk téglalakásokat, míg a panelek esetében a csökkenés mértéke eléri a 2,5 százalékot, derült ki az Otthon Centrum elemzéséből.
Link : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!