Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik lehetnek az okok ha omlik...

Mik lehetnek az okok ha omlik a vakolat a teglahazrol, belul?

Figyelt kérdés
Hazat szeretnek vasarolni, igy nezegetem az eladokat. Tobbszor belefutottam mar 60as evekben epult beton alapon, tegla, felujitando hazaknal, hogy omlik belul a vakolat. Ezek beazastol vannak? Vagy vizes valamiert a fal? Lehet attol hogy szimplan oreg, es csak fel kell ujitani? Ha elmegyek megnezni, ezt mibol tudom megallapitani?
2023. jan. 1. 20:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Belül vakolat?
2023. jan. 1. 21:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen. Nem csak a festekreteg jon fel, vagy tapeta csunya, hanem omlik a vakolat. Kivul nem
2023. jan. 1. 21:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk van ahol kivul is de nem mindnel. Jelenleg az erdekel, ha kulivul szep allapotu, velul omladozik
2023. jan. 1. 21:08
 4/13 A kérdező kommentje:
Belül*
2023. jan. 1. 21:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Spóroltak a cementel,mésszel.Nem úgy volt ,mint ma,akár mennyit vehetsz,ha van miből.
2023. jan. 1. 21:16
 6/13 anonim ***** válasza:
A fal melyik részén omlik a vakolat?
2023. jan. 1. 21:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha lentről a talajtól indulva felfelé haladva omlik, akkor felszívja a talajvizet, esetleg szivárog a víz/szennyvíz vezeték.

Ha fentról a plafontól lefelé haladva omlik, akkor az van a beázás miatt.

2023. jan. 1. 21:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Ez a jelenlegi amit neztem epp, ez szobaban, kozepen kb. A mellette levo furdoben pedig felul, fokent ablekok mellett, de ablaktol távolabb is látszik.
2023. jan. 1. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Vizes
2023. jan. 1. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Ezek a házak mar 50 eve állnak, ha nem jo a vizszigeteles vagy nem jól készült anno vagy netán nincs is akkor már bőven dolgozik sajnos a vìz. Persze maga az életkor is szerepet játszhat, ezt látatlanban nehéz megmondani. Esetleg lehet venni ilyen kézi nedvessegmerőt, az legalább nagyjaból megmutatja a helyzetet ha a mérő reszét hozzá nyomja az ember a falhoz. En személy szerint ha van 3-4 jelolt akkor egy műszaki ellenőrzéssel foglalkozó epìtész mérnököt felfogadnék, pár óra alatt nezze meg és adjon valami tanácsot. Olcsóbb mint ha belenyúlna az ember egy olyan vetelbe ahol utólag kell a falakat átlagnál és szigetelni vagy egyéb más komoly dologba bele fogni. Persze aztan mindenki azt csinál amit akar.
2023. jan. 2. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!